Fiscul reabilitează Vama Giurgiuleşti

Fiscul reabilitează Vama Giurgiuleşti
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi aşteaptă, până pe 9 aprilie, oferte pentru reabilitarea şi modernizarea biroului vamal Giurgiuleşti. În paranteză fie spus, 9 aprilie este a doua zi de Paşte, zi nelucrătoare. Având în vedere că nici vineri nu se va lucra în instituţiile publice, probabil că ofertele firmelor interesate trebuie depuse până cel mai târziu joi, 5 aprilie.

Biroul vamal Giurgiuleşti funcţionează în regim de trafic internaţional cu specific rutier şi este unul dintre birourile vamale-cheie ce operează pe frontiera terestră cu Republica Moldova, respectiv pe frontiera de est a Uniunii Europene. La ora actuală, în vama Giurgiuleşti se înregistrează timpi mari de staţionare şi blocaje în traficul autoturismelor ce intră în ţară, în momentele în care e necesar controlul simultan al mai multor autovehicule. Această deficienţă se poate elimina - afirmă DGRFP Galaţi - numai prin dublarea spaţiului de control, adică prin realizarea unei clădiri noi, cu toate amenajările şi dotările necesare. Lucrările de reabilitare propuse mai prevăd reabilitarea termică a clădirii existente, precum şi reabilitarea infrastructurii de control şi rutieră (drumuri, platforme, copertine metalice), inclusiv soluţionarea cerinţei Poliţiei de Frontieră privind realizarea unui gard de separaţie între fluxurile de intrare şi ieşire marfă. Nu în ultimul rând, vor fi achiziţionate şi două endoscoape - echipament pentru control vamal nedistructiv.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a biroului vamal Giurgiuleşti nu va depăşi suma de 85.714 lei fără TVA.

Citit 3180 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.