Regionala CFR Galaţi, executată silit!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* DGFP Galaţi a vândut corpul administrativ al Clubului CFR pentru a recupera datoriile acumulate la bugetul de stat *

Corpul administrativ al Clubului CFR a fost scos la vânzare în această săptămână de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi din cauza datoriilor uriaşe acumulate de Compania de Căi Ferate CFR SA – Sucursala Galaţi la bugetul consolidat al statului.

Imobilul, cu o suprafaţă de 383 mp, situat pe str.Logofăt Tăutu nr.2, în imediata apropiere a Primăriei Galaţi, a avut un preţ de pornire a licitaţiei de 426.387 lei.

În cele din urmă, clădirea a fost adjudecată de o firmă din Brăila, SC Germiser SRL, care a oferit cu… 113 lei mai mult decât preţul de pornire, adică 426.500 lei.

Suma obţinută de DGFP Galaţi acoperă doar în parte datoriile ce trebuie recuperate de la Regionala CFR, datoria întreagă fiind de peste un milion de lei. În acelaşi timp, Finanţele sunt mulţumite că au reuşit, cel puţin, să valorifice spaţiul administrativ al Clubului CFR, dat fiind faptul că, în prezent, climatul de pe piaţa imobiliară nu este unul foarte favorabil.

Mai precizăm că, la nivel naţional, CNCF CFR SA are probleme şi mai mari. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Transportului, compania a acumulat, după primul semestru al acestui an, datorii de peste 2,8 miliarde lei, din care 830 milioane lei la bugetul statului şi 1,2 miliarde lei la Electrica.

Citit 912 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.