Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunţat o nouă majorare a pensiilor

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunţat o nouă majorare a pensiilor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

"În primăvara anului viitor, pensiile vor crește din nou. Punctul de pensie va urca la 1.250, de la 1.100 cât e acum, de la 1 iulie”, a anunţat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la România TV. Mai mult, potrivit ministrului, perioadele de studii - facultatea, masteratul și doctoratul (până la trei ani) - făcute la cursuri de zi, dar şi stagiul militar efectuat vor fi considerate vechime în muncă.

"Legea Pensiilor va intra din septembrie în dezbatere parlamentară, fără niciun fel de dubiu. Toată lumea poate să-și spună punctul de vedere pe această lege a pensiilor, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă la această lege, să solicite anumite modificări”, a precizat ministrul, adăugând că actul normative va repara nedreptăţile din actualul sistem:  "De exemplu faptul că au cotizat foarte mulți pe acordul global, adică au avut al 13-lea salariu pe care li s-a reținut contribuția sau au lucrat pe acord, ore suplimentare, li s-au reținut contribuții dar nu s-au regăsit în calculul pensiei, ceea ce nu se va mai întâmpla. Am simplificat și procedura pentru pensionari care trebuiau să se ducă să-și caute acte în arhive care poate au ars. O să fie un procent mediu care se va acorda în funcție de fiecare categorie în parte - dacă este vorba de mineri, de siderurgiști - calculat un procent mediu și, dacă ești nemulțumit de acel procent trebuie să vii cu adeverințele. Dar sigur, nimeni nu pierde”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Citit 5771 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Iulie 2018 17:22

4 comentarii

 • postat de Apostol Maricica
  Miercuri, 18 Iulie 2018 18:21
  158.148.164.***
  Am ieșit la pensie la limita de vârstă ,am 16 ani vechime din care 4 ani în condiții deosebite (Gardian public ) și mi sa calculat pensia sub cea socială .0,43 puncte .E posibil sa am pensie la fel cu ceilalți care nu au cotizat nici o zi la stat ?Am avut permis de port armă asupra mea ,de ce nu se au luat în nici o considerație .Am avut sporuri de vechime ,salariu de merit în condiții speciale ......Vor rog sa ne faceți și nouă dreptate la cei care au cotizat acei 15 ani ,sporuri de noapte ......nu e posibil sa ajung la mila statului când m am încadrat corect cu stagiul minim de cotizare .Mai aștept și luna septembrie 2018 sa vad visul cu ochii .Sunt dezamăgită ....Cu respect o zi buna și aștept un răspuns cat se poate de corect .
  2
  0
  Raportează
 • postat de Anti PSD
  Marți, 17 Iulie 2018 14:21
  84.117.41.***
  (IC) Olguta, probabil a vrut sa spuna ca perioada stagiului militar efectuat
  va fi recunoscut ca perioada de cotizat, adica de plata a contributiilor sociale de pensii.
  Este inexacta stirea
  Pensia se calculeaza dupa totalul anilor de cotizat si nu dupa vechime
  0
  3
  Raportează
 • postat de Maria
  Duminică, 15 Iulie 2018 10:33
  78.96.255.***
  Pensionarii care au fost incadrati la ,,conditii speciale,, au avut cel mai mult de pierdut .Au pensii si cu 400 lei mai mici decat pensionarii incadrati la grupa 1 .Si dupa ani in care si-au cerut drepturile,li s-a facut o mare [ne] dreptate : 25 sau 29 lei in plus la pensie .Nu 250 sau 300 lei,ci 25-30 lei .Asta e dreptatea in Romania .Unii au muncit in conditii extreme si abia isi duc zilele,macinati de boli,iar trantorii care nu au contribuit,s-au ales cu ,,pensii speciale,, cu salarii de lux,etc
  1
  13
  Raportează
 • postat de IC
  Duminică, 15 Iulie 2018 06:02
  79.115.217.***
  Pai care-i noutatea , anii de studentie ,si stagiul militar intrau .potrivit legii in vigoare ,in calcului vechimii in munca , ministrul ori nu cunoaste legea ,ori vrea sa ne prosteasca . Si mai spune ca a simplificat procedura ,un procent mediu pentru siderurgisti ,mineri , nu pomeneste nimic de muncitorii si specialistii care au lucrat pe santiere ( sunt mult mai multi decat siderurgistii si minerii la un loc ,pe atunci sa faceau investi )in acord global ,program de 10-12 ore /zi , in conditii speciale de santier ,izolare etc ?
  2
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.