Profitul trimestrial al ArcelorMittal depăşeşte estimările

Profitul trimestrial al ArcelorMittal depăşeşte estimările
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a raportat câştiguri trimestriale peste aşteptări, datorită menţinerii costurilor scăzute, transmite Agerpres, citând Reuters.

Tarifele vamale americane, de 25 la sută la importurile de oţel şi de 10 la sută la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare pe 23 martie, iar începând cu 1 iunie sunt aplicate şi producătorilor din UE. Deşi importurile ArcelorMittal în SUA din Brazilia şi Canada sunt afectate de aceste măsuri, grupul a precizat că va beneficia de pe urma introducerii tarifelor, deoarece acestea vor avea ca rezultat preţuri mai ridicate. "Vedem un impact semnificativ pozitiv al tarifelor asupra rezultatelor noastre pe segmentul NAFTA (SUA, Mexic, Canada), care va fi reflectat în rezultatele noastre din semestrul al doilea", a afirmat directorul financiar Aditya Mittal.

De asemenea, grupul a revizuit în creştere estimările privind consumul de oţel pe plan global, datorită redresării cererii în China. În 2018, consumul de oţel ar urma să crească cu 2-3 la sută, faţă de un avans de 1,5-2,5 la sută previzionat în mai, a anunţat ArcelorMittal.

În trimestrul al doilea din 2018, profitul a crescut cu 45 la sută, la 3,073 miliarde de dolari, de la 2,112 miliarde de dolari în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,892 miliarde de dolari. Datoria netă a scăzut la 10,5 miliarde de dolari, de la 11,1 miliarde de dolari în martie, iar compania şi-a stabilit ca obiectiv reducerea datoriei până la şase miliarde de dolari.

Citit 4957 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2018 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.