Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
3 comentarii

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a raportat câştiguri trimestriale peste aşteptări, datorită menţinerii costurilor scăzute, transmite Agerpres, citând Reuters.
Tarifele vamale americane, de 25 la sută la importurile de oţel şi de 10 la sută la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare pe 23 martie, iar începând cu 1 iunie sunt aplicate şi producătorilor din UE. Deşi importurile ArcelorMittal în SUA din Brazilia şi Canada sunt afectate de aceste măsuri, grupul a precizat că va beneficia de pe urma introducerii tarifelor, deoarece acestea vor avea ca rezultat preţuri mai ridicate. "Vedem un impact semnificativ pozitiv al tarifelor asupra rezultatelor noastre pe segmentul NAFTA (SUA, Mexic, Canada), care va fi reflectat în rezultatele noastre din semestrul al doilea", a afirmat directorul financiar Aditya Mittal.
De asemenea, grupul a revizuit în creştere estimările privind consumul de oţel pe plan global, datorită redresării cererii în China. În 2018, consumul de oţel ar urma să crească cu 2-3 la sută, faţă de un avans de 1,5-2,5 la sută previzionat în mai, a anunţat ArcelorMittal.
În trimestrul al doilea din 2018, profitul a crescut cu 45 la sută, la 3,073 miliarde de dolari, de la 2,112 miliarde de dolari în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,892 miliarde de dolari. Datoria netă a scăzut la 10,5 miliarde de dolari, de la 11,1 miliarde de dolari în martie, iar compania şi-a stabilit ca obiectiv reducerea datoriei până la şase miliarde de dolari.

Citit 3923 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2018 18:53

3 comentarii

 • postat de Galatean Miercuri, 08 August 2018 07:07 82.137.12.*** Link la comentariu
  1
  6

  La fel profit miliarde, la angajaţi firmituri

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Luni, 06 August 2018 15:26 86.34.180.*** Link la comentariu
  2
  4

  Punctajul obtinut de spusele mele, demonstreaza fara echivoc procentul de alogeni din orasul caruia nu-i apartin defel!

  Raportează
 • postat de Terente...de Galati Sâmbătă, 04 August 2018 12:11 89.137.231.*** Link la comentariu
  10
  8

  Ce legatura are aceasta stire cu Sidex Galati? Aici nu s-a facut niciodata de la infiintarea din 1970 si pana astazi profit...
  Intrebati-l pe Sandu Florentin sau pe Nicolae daca stiu macar ce este ala PROFIT?!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro