Băsescu „nu dă” Registrul la Camerele de Comerţ

Băsescu „nu dă” Registrul la Camerele de Comerţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va promulga legea pentru trecerea Registrului Comerţului la Camerele de Comerţ, pentru că este o „lege anticonstituţională”, în interesul unor grupuri care „vor să-şi acorde nişte exclusivităţi care nu se pot da”.

„Nicăieri în Europa aceste oficii ale registrului nu sunt la camerele de comerţ”, a afirmat Băsescu, subliniind că, de fapt, n-o să treacă 50 de milioane de euro („atât cât a produs Registrul Comerţului în 2008”) în mâna unor „entităţi private”.

Şeful statului a făcut aceste afirmaţii vineri, la Palatul Parlamentului, în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Topului naţional al firmelor private din România pe anul 2008, eveniment anual organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

A fost pentru prima dată, cel puţin în ultimii 10 ani, când preşedintele României a participat la Topul CNIPMMR, deşi invitaţia i-a fost adresată, evident, în fiecare an. A fost însă tot prima dată când această premiere a celor mai profitabile firme româneşti a avut loc în timpul campaniei electorale.

Ediţia din acest an a topului IMM-urilor, bazată pe profiturile brute realizate la sfârşitul anului trecut, s-a bucurat, ca de fiecare dată, de prezenţa unei importante delegaţii a Patronatului IMM-urilor Galaţi, în frunte cu preşedintele Marian Filimon, delegaţie care s-a alăturat celor peste 1.200 de participanţi din toată ţara.

Şi în acest an, Galaţiul este o prezenţă consistentă în top, cu peste 20 de firme care au reuşit să se claseze pe primele locuri la nivel naţional şi pe care le-aţi putut afla din ediţia de vineri a ziarului nostru.

CLICK AICI pentru Topul naţional al firmelor private din România.

Citit 1373 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.