Monede dedicate vizitei Papei Francisc în România

Monede dedicate vizitei Papei Francisc în România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România.

Aversul monedei din aur prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult ce vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, anul de emisiune "2019", stema României şi valoarea nominală "500 lei". Aversul monedei din alamă pentru circulaţie va avea valoare nominală "50 bani".

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul şi blazonul Sanctităţii Sale Papa Francisc şi inscripţiile în arc de cerc "Vizita apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România", perioada vizitei, "31 mai - 2 iunie", şi deviza acesteia, "Să mergem împreună!".

Tirajele acestei emisiuni numismatice sunt: 500 de bucăţi pentru moneda din aur; 10.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru colecţionare; 1.000.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru circulaţie.

Preţurile de vânzare sunt: 8.660,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 10,30 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

Citit 1069 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2019 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.