Noutăţi privind plata taxelor

Noutăţi privind plata taxelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cinci zile * Contribuabilii gălăţeni mai au la dispoziţie doar 5 zile pentru a depune, întâia oară exclusiv online, declaraţiile 112, pentru care a fost necesară obţinerea certificatelor digitale. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Galaţi, George I. Marinescu, face un apel la cei vizaţi să se grăbească, pentru a nu se suprasolicita, în ultimele zile, sistemul informatic.

Internetbanking fără comision * Tot pe linia simplificării plăţii impozitelor şi taxelor, un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice remis ieri redacţiei ne informează despre un sistem dezvoltat în colaborare cu instituţiile de credit, pentru persoanele fizice care sunt clienţi ai acestora, fără perceperea de comisioane bancare.

Cetăţenii pot accesa serviciile acestui sistem prin internet banking sau la ghişeele băncilor utilizând o aplicaţie furnizată de M.F.P., care le va fi pusă la dispoziţie cetăţenilor şi pe site-ul www.mfinante.ro.

De ieri, la BCR, de luna viitoare la CEC şi Bancpost * Începând de ieri, 18 august 2011, sistemul este operaţional pentru clienţii Băncii Comerciale Române, urmând ca din luna septembrie să fie operaţional şi pentru clienţii CEC şi Bancpost, cele trei instituţii de credit având aproximativ 8 milioane de clienţi persoane fizice.

Impozite din altă localitate * Se pot plăti impozite şi taxe (ex: impozitul pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport etc.), inclusiv amenzi, către orice primărie, indiferent de judeţul în care aceasta este localizată.

Citit 849 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.