Contribuţii sociale pentru tichetele cadou

Contribuţii sociale pentru tichetele cadou

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Salariaţii vor plăti contribuţii sociale pentru o parte din tichetele cadou primite din partea angajatorilor, excepţie făcând biletele de valoare primite cu ocazia unor sărbători, potrivit proiectului de Ordonanţă pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicat de Ministerul Finanţelor.

"Se propune includerea în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii (CAS, CASS şi CAM), a biletelor de valoare sub forma tichetelor cadou acordate potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, pentru alte situaţii decât cele cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie. Se menţine regimul de exceptare de la plata contribuţiilor sociale numai pentru tichetele cadou acordate de angajator/plătitor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, în limita plafonului de 150 lei/eveniment/persoană", se precizează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ. 

Contribuţia de asigurări sociale este de 25 la sută plătite de angajat, plus 4 la sută pentru condiţii deosebite de muncă şi 8 la sută pentru condiţii speciale şi alte condiţii de muncă, plătite de angajator. Contribuţia de asigurări sociale de sănătate este de 10 la sută plătită pentru salariat.

Citit 1109 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2019 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.