Turiştii nu zăbovesc mult în judeţul Galaţi

Turiştii nu zăbovesc mult în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Puţin peste 10.000 de turişti români şi străini au s-au cazat în judeţul Galaţi pe parcursul lunii mai a acestui an. Majoritatea turiştilor preferă să se cazeze în hotelurile gălăţene. În medie, un sejur în judeţul Galaţi durează doar două zile.

Faţă de luna mai a anului trecut, în luna corespunzătoare din 2019, în judeţul Galaţi s-au cauzat cu 11,6 la sută mai mulţi turişti, arată un bilanţ al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Galaţi. O creştere cu 33,5 la sută a sosirilor în unităţile de primire turistică din judeţul Galaţi s-a înregistrat în luna mai a.c. şi faţă de luna precedentă.

Mai bine de 60 la sută dintre turiştii care ne-au vizitat au preferat să se cazeze în hoteluri. Au fost căutate mai ales hotelurile de trei stele, urmate de cele de o stea, de patru stele şi de două stele. Dintre cei 10.031 de turişti înregistraţi în luna mai, 1.435 au fost cetăţeni străini. Nouă din zece străini care s-au cazat în Galaţi erau europeni, 6 la sută, asiatici, 2 la sută, din America de Nord, iar restul de pe alte continente.

DJS Galaţi mai arată că durata medie a sejurului petrecut de un turist în Galaţi a fost, în mai 2019, de două zile. În medie, un turist român au rămas aici doar 1,7 zile, în vreme ce un străin a petrecut în Galaţi 3,9 zilei.

Cele mai multe locuri de cazare, păstrate la naftalină

În ciuda uşoarei creşteri a numărului turiştilor, cele mai multe locuri de cazare disponibile în judeţul Galaţi au rămas neocupate în luna mai, aşa cum se întâmplă, de altfel, în fiecare lună. Concret, în mai 2019, indicele de utilizare a locurilor de cazare turistică din Galaţi a fost de 34 la sută, mai mare cu nouă puncte procentuale faţă de luna corespunzătoare a anului trecut şi cu 8,6 mai multe puncte procentuale faţă de aprilie 2019. În vilele turistice au fost ocupate 60 la sută din locuri, iar în moteluri şi în hoteluri câte 40 la sută din locurile disponibile.

Faptul că durata medie a unui sejur s-a ridicat la doar două zile, arată că majoritatea turiştilor cazaţi în Galaţi au poposit aici fie în scopuri de afaceri, fie din motive profesionale (cantonamente, competiţii sportive etc.).

Deşi judeţul nostru are un potenţial turistic ridicat, atât din punct de vedere natural, cât şi istoric, faptul că obiectivele turistice nu sunt puse în valoare în niciun fel de autorităţile locale face ca turismul gălăţean să fie plecat în vacanţă, pe termen nedeterminat.

Citit 3623 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.