Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
2 comentarii

Puţin peste 10.000 de turişti români şi străini au s-au cazat în judeţul Galaţi pe parcursul lunii mai a acestui an. Majoritatea turiştilor preferă să se cazeze în hotelurile gălăţene. În medie, un sejur în judeţul Galaţi durează doar două zile.

Faţă de luna mai a anului trecut, în luna corespunzătoare din 2019, în judeţul Galaţi s-au cauzat cu 11,6 la sută mai mulţi turişti, arată un bilanţ al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Galaţi. O creştere cu 33,5 la sută a sosirilor în unităţile de primire turistică din judeţul Galaţi s-a înregistrat în luna mai a.c. şi faţă de luna precedentă.
Mai bine de 60 la sută dintre turiştii care ne-au vizitat au preferat să se cazeze în hoteluri. Au fost căutate mai ales hotelurile de trei stele, urmate de cele de o stea, de patru stele şi de două stele. Dintre cei 10.031 de turişti înregistraţi în luna mai, 1.435 au fost cetăţeni străini. Nouă din zece străini care s-au cazat în Galaţi erau europeni, 6 la sută, asiatici, 2 la sută, din America de Nord, iar restul de pe alte continente.
DJS Galaţi mai arată că durata medie a sejurului petrecut de un turist în Galaţi a fost, în mai 2019, de două zile. În medie, un turist român au rămas aici doar 1,7 zile, în vreme ce un străin a petrecut în Galaţi 3,9 zilei.

Cele mai multe locuri de cazare, păstrate la naftalină

În ciuda uşoarei creşteri a numărului turiştilor, cele mai multe locuri de cazare disponibile în judeţul Galaţi au rămas neocupate în luna mai, aşa cum se întâmplă, de altfel, în fiecare lună. Concret, în mai 2019, indicele de utilizare a locurilor de cazare turistică din Galaţi a fost de 34 la sută, mai mare cu nouă puncte procentuale faţă de luna corespunzătoare a anului trecut şi cu 8,6 mai multe puncte procentuale faţă de aprilie 2019. În vilele turistice au fost ocupate 60 la sută din locuri, iar în moteluri şi în hoteluri câte 40 la sută din locurile disponibile.
Faptul că durata medie a unui sejur s-a ridicat la doar două zile, arată că majoritatea turiştilor cazaţi în Galaţi au poposit aici fie în scopuri de afaceri, fie din motive profesionale (cantonamente, competiţii sportive etc.).
Deşi judeţul nostru are un potenţial turistic ridicat, atât din punct de vedere natural, cât şi istoric, faptul că obiectivele turistice nu sunt puse în valoare în niciun fel de autorităţile locale face ca turismul gălăţean să fie plecat în vacanţă, pe termen nedeterminat.

Citit 3016 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 20:19

2 comentarii

 • postat de Adrian P Miercuri, 14 August 2019 12:41 92.85.16.*** Link la comentariu
  1
  11

  "Deşi judeţul nostru are un potenţial turistic ridicat, atât din punct de vedere natural, cât şi istoric, ..."

  O afirmatie indrazneata dar , in afara de existenta Dunarii nu vad ce puncte de interes turistic ofera Galati-ul.
  Dunarea in sine nu este folosita turistic , de exemplu, singura sansa de a face o plimbare pe Dunare este de a lua BAC-ul pentru o plimbare de maxim 5 minute.Pentru alte potentiale activitati si sporturi acvatice cum ar fi caiac, canoe, ski nautic, plimbari cu parapanta tractata de salupa,plimbari cu vapor turistic de 2 ,3 zile, pescuit din barca, trebuie sa pleci din Galati.
  Istoric vorbind lipsesc motivele de vizita: cladiri si monumente istorice ( de real interes pentru turisti) nu exista, cele cateva ziduri ale cladirilor vechi si antice nu sunt interesante decat pentru arheologi.
  De asemenea lipsesc parcuri de distractie, concerte , festivaluri, monumente si opere artistice care ar putea atrage acesti turisti.
  In plus pe langa cele de mai sus orasul in sine este anost , strazile principale indeamna oamenii sa treaca fara sa se opreasca prin oras, lipsind o zona centrala , o piata , un punct central. Cele cateva parcuri si parculete sunt bine ascunse si nedotate cu tonete cu apa, sucuri, ciocolata, inghetata, sau chiar muzica sau iluminare ambientala.

  Raportează
 • postat de costel Miercuri, 14 August 2019 11:18 93.122.250.*** Link la comentariu
  1
  11

  Pot turistii sa vina la Galati si de aici sa faca excursii DIRECT in Delta Dunarii ,adica sa te urci pe un vaporas si sa vizitezi Delta ,asa cum era posibil inainte de 1989 ?? Ce posibilitati de distractie ar avea turistii in Galati,in afara de festivalul scrumbiei ?? De 30 de ani ,sub inteleapta conducere si administrare a PSD-ului orasul si judetul Galati se degradeaza continuu,somajul este in floare,industria locala a disparut,Combinatul siderurgic NU MAI ESTE CU ACTIONARIAT ROMANESC,vasul regal LBERTATEA nu mai este pe Faleza Dunarii,faleza este saracacioasa etc.etc.Aveti grioja dragi galateni sa votati inca 30 de ani PSD-ul !!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.