Campania ”Made in Galaţi”. Arabesque, de 524 de ori ocolul Pământului cu… materiale de construcţii

Campania ”Made in Galaţi”. Arabesque, de 524 de ori ocolul Pământului cu… materiale de construcţii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Atunci când vine vorba de performanţele mediului de afaceri gălăţean, compania Arabesque este de fiecare dată în partea superioară a clasamentului, fie că e vorba de cifra de afaceri, numărul de angajaţi, reţeaua de desfacere sau serviciile oferite. Aproape că nu există vreun mare proiect de construcţii din ţară care, sub o formă sau alta, să nu fie legat de multinaţionala cu "buletin" de Galaţi. În portofoliul companiei se regăsesc peste 30.000 de produse şi peste 15.000 de parteneri în întreaga ţară, de la marile şantiere ale unor cartiere rezidenţiale sau sedii de mari companii până la hoteluri şi chiar case particulare.

În prezent, Arabesque este cel mai mare furnizor de soluţii integrate pentru piaţa construcţiilor din România, dar proiectele de dezvoltare au trecut deja graniţele ţării, prin filialele deschise în Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova. Anvergura activităţii Arabesque este, într-adevăr, una impresionantă: 700.000 mp platformă de lucru, 240.000 mp suprafaţă de depozitare, peste 4.000 de angajaţi în Europa, dintre care 3.200 în România, la care se adaugă şi o forţă logistică asigurată de o flotă formată din peste 1.000 de camioane specializate!

Astăzi pare greu de crezut că tot acest "imperiu" antreprenorial, format din 38 de centre comerciale (dintre care 23 în România) are la bază un mic depozit de materiale, de doar 200 metri pătraţi, deschis, în 1994, în zona de la Ultimul Leu! Din fericire, Arabesque nu a rămas captivă capriciilor mediului de afaceri gălăţean, ci şi-a extins pas cu pas activitatea, până a ajuns la dimensiunile unei companii care, în acest an, conform estimărilor, va atinge de o cifră de afaceri de 378 milioane de euro!

Dincolo de actualii indicatorii economici, Arabesque a cunoscut, în cei 25 de activitate, şi momente care i-au pus la încercare capacitatea de a face faţă unor şocuri economice ce au bulversat mediul de afaceri. E suficient să ne amintim aici de perioada 1999-2000, când economia s-a clătinat serios din cauza deprecierii accelerate a leului în faţa dolarului, dar şi de criza izbucnită în 2008, care a avut un efect devastator pentru piaţa imobiliară şi, implicit, pentru piaţa construcţiilor. Arabesque nu numai că a reuşit să traverseze aceste vremuri furtunoase, dar a acumulat o experienţă ce i-a crescut capacitatea de adaptare la condiţiile de piaţă. Cerinţele clienţilor - atât în materie de produse, cât şi de servicii - se află în centrul activităţii Arabesque, iar astăzi compania este capabilă să ofere soluţia optimă indiferent de proiectul de construcţie, pornind de la amenajarea unui locuinţe până la cele mai complexe proiecte rezidenţiale sau industriale.

Arabesque pune la dispoziţia specialiştilor un portofoliu complet de materiale pentru construcţii, finisaje şi amenajări (peste 30.000 repere), începând de la materiale grele (blocuri pentru zidărie, produse metalurgice, betoniere, etc.) şi sisteme pentru acoperişuri până la produsele pentru amenajări interioare, instalaţii sanitare, termice şi echipamente electrice, şi chiar materii prime pentru mobilier.

"Formula" de succes propusă de Arabesque este aceea de a dubla această ofertă de produse cu o gamă de servicii care asigură reuşita unui proiect de construcţii. De exemplu, specialiştii Arabesque sunt oricând pregătiţi să ofere consultanţă tehnică pentru proiectele pe care clienţii le au în derulare, să asigure informaţii referitoare la calcularea consumurilor specifice, alegerea celor mai bune alternative constructive, cât şi în privinţa metodelor de utilizare şi aplicare a diverselor materiale, astfel încât clienţii să beneficieze de cele mai performante şi eficiente soluţii. Astfel, cu ajutorul unui singur contact, o persoană dedicată, se asigură controlul strict al costurilor investiţiei.

În plus, transportul materialelor de construcţii este asigurat, oriunde ar fi nevoie de ele, chiar… şi în vârf de munte. Cu flota sa de 1.000 de camioane specializate, Arabesque este capabilă să susţină un efort logistic ce a presupus, numai în acest an, parcurgerea a 21 milioane de kilometri, adică de aproape 524 de ori ocolul Pământului! Mai mult, clienţii Arabesque beneficiază de livrare ritmică pe şantier în funcţie de stadiul lucrărilor oriunde în România şi află în orice moment statusul comenzii lor prin monitorizarea online/gps a livrărilor.

Să devină cel mai mare furnizor de materiale de construcţii, finisaje şi amenajări din ţară este, desigur, pentru Arabesque, o performanţă remarcabilă. Dar ar trebui, poate, să privim şi dincolo de acest rezultat. Dincolo de materialele de construcţii furnizate pe şantierele din întreaga ţară, Arabesque a reuşit să "construiască", la Galaţi, o nouă mentalitate de a face afaceri, într-o perioadă în care mulţi întreprinzători aveau tendinţa de a rămâne "captivi" unei dimensiuni locale. Arabesque este un brand "Made in Galaţi", dar, mai ales, este un brand construit prin spirit de echipă, inteligenţă şi lidership, prin inovare şi dezvoltare activă a serviciilor oferite clienţilor. Iar când toate acestea sunt puse la un loc, orice proiect prinde viaţă.

Servicii care uşurează sarcina constructorilor

Prelucrarea şi fasonarea carcaselor pentru structuri şi fundaţii. Pentru a ușura munca pe șantier și pentru a diminua costurile, Arabesque oferă partenerilor săi servicii complete de îndreptat, debitat și fasonat oțelul beton. Firma prelucrează prin mijloace automate, în funcție de indicațiile proiectului, orice tip de oțel beton la standardele PC 52, BST 500 și OB 37, în multiple forme și dimensiuni cuprinse între Ø 6 mm - Ø 32 mm.

Debitarea şi cantuirea panourilor din lemn. Prin magazinele Arabesque Wood se asigură tăierea plăcilor din lemn pe dimensiunile dorite de clienţi, optimizarea tăierii pentru minimizarea pierderilor, aplicarea cantului cu ajutorul maşinilor specializate şi transportul la adresa indicată. Serviciile (debitare si cantuire) se executa pentru următoarele produse: lemn stratificat, MDF melaminat, PFL, blaturi de masă şi bucătărie, PAL hidrofugat şi melaminat într-o paleta foarte diversificata de decoruri, în limita posibilităţilor tehnice de prelucrare (lungime, grosime, etc).

Paletă de vopsele mixate computerizat

Cum tendinţele în finisarea locuinţelor, spaţiilor de birouri sau spaţii expoziţionale aduc după sine utilizarea unei palete tot mai diversificate de culori şi texturi, Arabesque a plasat în toate centrele sale maşini de nuanţat cu paletare de sute de mii de nuanţe, atât pentru vopsele lavabile şi emailuri, cât şi pentru vopsele texturate şi tencuieli decorative cu diverse texturi. Dozarea pigmenţilor este computerizată, iar omogenizarea se realizează în mixere specializate.

Citit 8403 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2019 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.