INVICTUS® – afacerea gălățeană care echipează forțele de apărare și securitate din NATO și UE (FOTO)

INVICTUS® – afacerea gălățeană care echipează forțele de apărare și securitate din NATO și UE (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ajunsă la maturitatea economică odată cu transformarea din S.R.L. în S.A., marca INVICTUS® și-a dezvoltat în 28 de ani competențele necesare pentru producerea echipamentului militar din dotarea instituțiilor de apărare, în condițiile unui concurențe ridicate și a unor proceduri riguroase din domeniul militar.

De la înființarea firmei ADINA SRL în 1991 până la dezvoltarea unei fabrici moderne de producție la nivel european în 2015 și transformarea acesteia în societatea pe acțiuni INVICTUS FORCE&SAFE în 2019, au fost necesare eforturi consistente, ale căror rezultate pot fi observate de către toți clienții care trec pragul firmei. Cele trei proiecte de finanțare cu fonduri europene implementate în perioada 2014-2015 au permis dotarea fabricii cu utilaje și instalații moderne și aplicații software de proiectare automată în sistem CAD a uniformelor militare și de gestiune eficientă a resurselor materiale și umane. În plus, pentru asigurarea calității produselor, au fost făcute investiții în propriul laborator dotat cu instrumente specializate omologate la nivel internațional care permit, printre altele, verificarea rezistențelor la rupere și abraziune, compoziția chimică sau rezistențele la spălare ale materialelor.

Însă nu întotdeauna dotarea materială a fost suficientă pentru a susține în piață valoarea companiei. Situația economică fluctuantă din România a avut diverse implicații asupra strategiei firmei. În timp, INVICTUS® și-a dezvoltat capacitatea de adaptare la piață, fie prin optimizarea portofoliului de produse, a serviciilor și a forței de muncă, fie prin obținerea unor certificate de competență recunoscute la nivel internațional.

De-a lungul celor 28 de ani de activitate, firma s-a focalizat pe produse de complexitate ridicată, majoritatea cu funcții multiple de protecție. Portofoliul curent acoperă o paletă foarte largă, de la uniforme din material de camuflaj cu protecție în infraroșu, costume de protecție împotriva factorilor climatici extremi (frig, ploaie, zăpadă), costume cu diverse caracteristici de performanță (antibacteriene, reflectorizante), la articole de protecție împotriva flăcării și căldurii radiante sau împotriva efectelor arcului electric și veste de protecție antiglonț.

În completarea gamei de produse proprii, INVICTUS® este totodată reprezentant autorizat al firmei germane de bocanci HAIX®, marca preferată de bocanci a Serviciului de Pompieri din New York, de care se pot bucura acum și angajați ai serviciilor similare din România. Mai mult, firma gălățeană importă și alte articole de protecție și echipament tactic militar, cum ar fi bocanci, căști de pompieri, mănuși tactice și de protecție, accesorii tactice pentru forțele de intervenție de tip SWAT.

Din punct de vedere al acoperirii pieței de profil, INVICTUS® livrează atât articole pentru clienți guvernamentali din România și străinătate, cât și articole pentru companii private sau din domeniul serviciilor publice. La nivelul unităților de apărare din țară, cei mai importanți clienți cu care firma colaborează de peste 15 ani sunt Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, prin toate unitățile achizitoare ale acestora, cele mai recente fiind școlile și academiile care pregătesc viitori apărători ai țării. Numele de referință din domeniul privat sau cel al serviciilor sunt Enel, Romsilva, Conpet, Transelectrica, precum și diverse servicii de Ambulanță și echipaje SMURD. La nivel internațional, majoritatea echipamentelor militare și de protecție realizate de firma gălățeană au ajuns în Marea Britanie, Finlanda, Italia și Franța, până chiar și în Australia. Însă cel mai notabil rezultat al propriilor eforturi îl constituie semnarea unui contract cu Ministerul Apărării din Suedia, unde INVICTUS® a livrat combinezoane speciale pentru piloți.

Toate acestea nu au ar fi fost posibile fără aportul echipei alcătuită deopotrivă din oameni cu  vechime de peste 20 de ani în firmă, tehnicieni și oameni de producție valoroși, dar și din oameni tineri și ambițioși, cu experiență solidă în domeniile economic, resurse umane, comercial și marketing, care parcurg anual programe de specializare gratuite oferite de firmă.

Grație tuturor eforturilor echipei INVICTUS®, firma s-a situat în ultimii ani în mod consecvent pe primul loc în Topul Firmelor Gălățene în domeniul său principal de activitate, clasament organizat anual de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați.

Ce aduce viitorul? Industrializarea proceselor tehnologice, angajarea forței de muncă locale și o prezență cât mai activă pe piața europeană.

Prin intermediul „Vieţii libere”, în prag de sărbători, INVICTUS® dorește să le mulțumească tuturor clienților, furnizorilor, partenerilor și colegilor de breaslă pentru colaborarea din ultimul an, urându-le succes și satisfacții personale și profesionale!

Brevete de invenţie

Munca de cercetare și dezvoltare a echipei INVICTUS® în domeniul proiectării uniformelor în sistem CAD a făcut posibilă obținerea de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a unui brevet de invenție privind procedeele tehnologice de termo-lipire a pieselor folosite la realizarea costumele împotriva intemperiilor. Un al doilea brevet de invenție este acum în analiză la OSIM, având ca obiect un procedeu tehnologic de proiectare a uniformelor bazată pe scanări 3D ale corpului uman, procedeu care va permite potrivirea optimă a uniformei pentru fiecare purtător.

Responsabilitate socială

Aprecierea colaboratorilor a produs și un impact social, INVICTUS® luând parte în permanență la activitățile de responsabilitate socială la nivel local sau național, prin sponsorizarea unor activități de ajutor sau de promovare a valorilor umane și culturale. Printre acestea se pot enumera: dotarea cu echipament a Taberei de Vară pentru Cercetași organizată de Asociația Camarazii și Ministerul Apărării, sponsorizarea concursurilor artistice pentru copii, ajutorul financiar sau material asociațiilor pentru bătrâni sau chiar celor de protecție a animalelor.

 

Citit 6519 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.