Milionarii gălățeni își mențin pozițiile
Foto: Bogdan Codrescu

Milionarii gălățeni își mențin pozițiile
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, sunt cei mai bogați români, conform topului Capital 300, dat recent publicității de revista cu același nume. Ei dețin împreună între 2 și 2,1 miliarde de de euro și l-au depășit pe octogenarul Ion Țiriac, aflat dintotdeauna în topuri. Fostul tenisman este deținător al mai multor businessuri în domeniul, auto, imobiliare, sport și energie, iar averea sa este estimată la 1,9-2 miliarde de euro. Pe ultimul loc al podiumului, a intrat IT-istul Daniel Dines, fondatorul UiPath. Cel mai de suces start-up românesc este în prezent lider mondial în domeniul roboților software specializați în preluarea muncilor repetitive, iar averea lui Dines este estimată la 1,2-1,3 miliarde de euro, cam de 10-12 ori mai mult decât în 2018.

Desigur, în acest top realizat anual de unul dintre cele mai vechi săptămânale economice din România se află și oameni de afaceri gălățeni. Familia Rapotan, deținătoarea imperiului de bricolaj Arabesque - MatHaus, se află pe poziția 28, cu o avere estimată la 160-170 milioane de euro.

Mai jos cu 16 locuri îl regăsim pe fostul comandant de navă Costel Miron. Proprietarul afacerii cu profil metalurgic Mairon este „raportat” cu o „avuție” de aproximativ 127-132 milioane de euro.

În a doua treime a topului Capital 300 îl regăsim, pe poziția 143, pe omul de afaceri Corneliu Găvăneanu. Asociatul unic al grupului de firme Metaltrade, specializat pe servicii portuare și activități de producție și procesare materiale primare de construcții, deține un „portofoliu” de 40-42 milioane de euro.

În aceeași zonă a clasamentului se află și discretul Marian Andreev, pe locul 161. Deținătorul fabricii de uleiuri Prutul, cu afaceri și în domeniul comerțului cu cereale, ar avea o avere „cifrată” de revista economică la 36-38 milioane de euro.

Proprietarii constructorului Arcada Company, Mihai Humă și Spiru Mantu, au fost „despărțiți” de realizatorii clasamentului prin 15 locuri  (214, respectiv, 229), averea primului fiind evaluată la 29-31 milioane de euro, iar a celuilalt asociat al Arcada Company la 28-30 milioane. 

Prezențele gălățene în Top 300 Capital sunt încheiate tot de deținătorii unui business de succes în domeniul construcțiilor, familia Stăncic. Proprietarii firmei Tancrad sunt pe locul 277, cu o avere estimată la 22-24 milioane de euro.

Citit 13732 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.