Reducere de posturi la Transurb

Reducere de posturi la Transurb
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au decis, joi seară, reducerea numărului total de posturi la SC Transurb, de la 865 la 786. Reducerea a fost justificată de necesitatea încadrării în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 de numai 40.600.000 de lei.

Noul buget al Transurb, votat de Consiliul Local, este de numai 94,09 la sută din cel pe care societatea l-a avut aprobat în 2009.

În documentele Transurb se arată că din cele 79 de posturi desfiinţate, 73 sunt vacante şi doar 6 sunt ocupate. Cele 73 de posturi sunt vacante pentru că personalul care le-a ocupat a fost redistribuit corespunzător pregătirii profesionale.

Astfel, se arată în documentele Transurb, 39 de persoane au urcat în funcţia de controlor bilete, 18 sunt muncitori calificaţi la Atelierul de Întreţinere Troleibuze Autobuze, 17 sunt conducători auto la Atelierul de Exploatare Aurobuze-Troleibuze, iar nouă persoane au fost concediate.

Cât despre cele şase posturi ocupate, Transurb a decis concedierea persoanelor care le ocupă, atribuţiile urmând să fie preluate de salariaţii rămaşi în cadrul compartimentului respectiv.

Odată ce au tăiat cele 79 de posturi, aleşii au votat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2010. Veniturile totale propuse pentru anul 2010 sunt de 40.600.000 lei, iar cheltuielile de 40.551.000 lei.

Profitul brut propus a se realiza în anul 2010 este de 49.000 lei. Cheltuielile cu salariile respectă majorarea cu rata inflaţiei, se mai arată în documentele ce însoţesc hotărârea.

Consilierul local PD-L Mihai Alin a ţinut să atragă atenţia că subvenţia Transurb pe 2010 este cu 30 la sută mai mare decât în 2009, ridicându-se la suma de 27.790 mii de lei şi s-a întrebat dacă acordarea ei va fi posibilă anul acesta.

Şi liberalul Mircea Cristea a dat de înţeles că suma prevăzută la subvenţii este foarte mare. Primarul Dumitru Nicolae, împăciuitor, a răspuns că, atunci când va fi aprobat bugetul Consiliului Local, se va şti precis cât îşi permite consiliul să plătească pentru subvenţie.

Directorul Transurb, Genica Totolici, a replicat că subvenţia nu este altceva decât suma suportată de Primărie pentru protecţia socială: abonamentele elevilor, studenţilor, reducerile şi gratuităţile pentru pensionari:

„Nu e o majorare a subvenţiei. Suma în plus faţă de anul trecut reprezintă redevenţa pe care o plătim înapoi Primăriei. Anul acesta, noi plătim către Primărie redevenţă pentru concesionarea firului de contact a stâlpilor şi a celor 40 de autobuze care sunt noi pe traseu, autobuze în proprietatea Primăriei”.

Citit 1486 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.