Lipsă de specialişti în IT&C

Lipsă de specialişti în IT&C
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai mult de jumătate (58 la sută) dintre companiile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au raportat că în 2018 s-au confruntat cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti IT&C (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor), iar cel mai semnificativ deficit s-a înregistrat în România, potrivit Eurostat.

Aproximativ 9 la sută dintre companiile din UE au recrutat sau au încercat să recruteze în 2018 specialişti IT&C. În rândul statelor membre, deşi numai 3 la sută dintre companiile din România au recrutat sau au încercat să recruteze în 2018 specialişti IT&C, 90 la sută dintre acestea au apreciat că a fost dificilă ocuparea acestor locuri de muncă. De asemenea, recrutarea de specialişti IT&C a fost dificilă şi pentru companiile din Cehia (unde 80 la sută s-au confruntat cu dificultăţi), Austria (74 la sută) şi Suedia (72 la sută).

În contrast, procentajul companiilor care s-au confruntat cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti IT&C a fost de sub 40 la sută în Spania (27 la sută) şi Grecia (38 la sută).

Citit 1162 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2020 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.