Lipsă de specialişti în IT&C

Lipsă de specialişti în IT&C

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Mai mult de jumătate (58 la sută) dintre companiile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au raportat că în 2018 s-au confruntat cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti IT&C (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor), iar cel mai semnificativ deficit s-a înregistrat în România, potrivit Eurostat.
Aproximativ 9 la sută dintre companiile din UE au recrutat sau au încercat să recruteze în 2018 specialişti IT&C. În rândul statelor membre, deşi numai 3 la sută dintre companiile din România au recrutat sau au încercat să recruteze în 2018 specialişti IT&C, 90 la sută dintre acestea au apreciat că a fost dificilă ocuparea acestor locuri de muncă. De asemenea, recrutarea de specialişti IT&C a fost dificilă şi pentru companiile din Cehia (unde 80 la sută s-au confruntat cu dificultăţi), Austria (74 la sută) şi Suedia (72 la sută).
În contrast, procentajul companiilor care s-au confruntat cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti IT&C a fost de sub 40 la sută în Spania (27 la sută) şi Grecia (38 la sută).

Citit 752 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2020 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.