Una din trei companii și-a întrerupt activitatea

Una din trei companii și-a întrerupt activitatea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

37 la sută dintre companiile chestionate în cadrul studiului HR Barometru, realizat de PwC Romania la finalul lunii martie, și-au întrerupt total sau parțial activitatea după declararea stării de urgență și 20 la sută și-au restrâns activitatea.

În acest context, 27 la sută dintre societăți afirmă că vor apela în mod cert la șomajul tehnic. "Marea majoritate a companiilor doresc să își păstreze angajații și să reducă efectele negative asupra acestora. Din păcate, soluțiile sunt limitate și dificil de anticipat într-un climat imprevizibil, care duce la scăderea neașteptată a veniturilor într-un termen foarte scurt. Efectul crizei este unul de domino, afectând tot mai multe industrii. Guvernul a luat un prim set de decizii, dar trebuie să continue monitorizarea foarte atentă a problemelor, ca să reacționeze la timp cu alte măsuri de sprijin și, astfel, să salveze cât mai multe companii și angajații acestora", a declarat Daniel Anghel, reprezentant al PwC Romania.

Studiul a inclus o serie de întrebări referitoare la întreruperea totală sau parțială a activității, restrângerea acesteia, reducerea cifrei de afaceri și capacitatea de a plăti salariile. Conform răspunsurilor, 19 la sută au întrerupt total activitatea, 18 la sută au întrerupt-o parțial, 19 la sută nu au întrerupt activitatea, dar estimează o scădere a cifrei de afaceri cu 25 la sută și au capacitatea de a plăti salariile, 10 la sută nu au întrerupt activitatea, anticipează reducerea cifrei de afaceri cu 25 la sută și nu au capacitatea de a plăti salariile, 20 la sută și-au restrâns activitatea, iar afacerile se vor reduce cu mai mult de 25 la sută, 14 la sută nu preconizează o scădere a cifrei de afaceri.

În acest context, munca de la domiciliu este o oportunitate pentru companiile care o pot implementa datorită specificului activității. Conform studiului, 19 la sută din companii au implementat munca la domiciliu obligatorie pentru toți angajații.

Citit 1860 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 21:45

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 01 Aprilie 2020 15:09
  5.13.144.***
  Sa inteleg ca vor plati si utitatile... uzura aparatelor, electric si gaz... adica un 20% spor de consum nu? Insignifiant la salariul unora!

  Masuri pentru someri neindemnizati nimic nu? Ia cu scoarta de copac!
  Pe baza statului ruman poti muri de foame... linistita! Te ajuta vecinii... fiecare e pentru el! Exceptiile sunt foarte putine!
  Asa ca-I recomant dmn. Presedinte... Iohanis... sa se trezeasca putin la realitate... putin mai mult... habar nu are pe ce lume traiesc astia de sus!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.