Contractele de muncă suspendate în aprilie, înregistrate din 1 mai

Contractele de muncă suspendate în aprilie, înregistrate din 1 mai
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Joi, 30 aprilie, este ultima zi în care angajatorii pot urca documentele necesare acordării de către stat a șomajului tehnic (cerere, declarație și tabel) pentru contractele suspendate în luna martie. Documentele pentru suspendările din luna aprilie vor fi încărcate, începând cu 1 mai, doar pe platforma “aici.gov.ro”.

Având în vedere că documentele depuse până acum au avut numeroase erori sau omisiuni și pentru că adresa de a-mail a AJOFM Galați a fost blocată, la un moment dat, de numărul imens de mesaje primite (multe dintre ele – repetări, completări, rectificări), directorul executiv al agenției gălățene, Cezar Năstase, le recomandă angajatorilor să acorde o mai mare atenție câtorva detalii: ”Înainte de a trimite documentația, verificați încă o dată codul fiscal al firmei, contul bancar (doar bănci comerciale), numărul de telefon (al persoanei care răspunde și care poate efectua eventuale corecții) și adresa de mail. Pe platformă, documentația se trimite o singură dată pentru toată perioada luată în calcul, chiar dacă ați efectuat suspendare/revenire și iar supendare. În cazul în care sunt necesare completari/rectificări, acestea vor fi trimise doar pe adresa specificată la telefon sau mail-ul primit de la AJOFM. Documentele trimise trebuie să fie semnate olograf sau electronic de către administrator/reprezentant legal. Deci, nu de către contabil, decât în cazul în care administratorul și contabilul sunt aceeași persoană. În tabel trebuie să treceți doar persoanele cu contracte individuale de muncă suspendate în luna aprilie!”

Până în acest moment, AJOFM Galați a efectuat plăți în valoare de 3.529.629 lei pentru 1.261 de firme, aferente unui număr de 6.248 de angajați ale căror contracte de muncă au fost suspendate. Au fost onorate toate cererile întocmite și transmise corect. Până pe data de 30 aprilie, pe platforma “aici.gov.ro” încă mai pot fi trimise cereri pentru suspendările operate în luna martie, urmând ca și acestea să fie plătite în cel mai scurt timp, mai spune directorul executiv al AJOFM Galați, Cezar Năstase.

Citit 2514 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2020 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.