Vânătoarea de evazionişti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Construcţiile, comerţul şi transporturile - cele mai certate cu Fiscul *

Domeniile economice cu risc ridicat de evaziune fiscală au intrat în vizorul inspectorilor DGFP Galaţi.

În primele două luni ale acestui an fiind organizate, conform programelor de acţiune stabilite la nivelul ANAF, 232 de acţiuni de inspecţie, acţiuni soldate cu stabilirea unor sume suplimentare ce totalizează 23.374 mii lei.

De asemenea, au fost întocmite 21 sesizări penale pentru un prejudiciu de 18.650 mii lei, cazuri în care au fost constatate fapte ce ar putea întruni elementele constitutive de evaziune fiscală.

„O incidenţă sporită a faptelor de evaziune este indisolubil legată de specificul activităţilor economice ce se derulează cu preponderenţă pe teritoriul judeţului nostru, dar în special în mediul rural, în domenii precum comerţul cu produse metalice, produse agricole, material lemnos, deşeuri şi construcţii civile şi industriale”, a declarat George I.Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

„Fantome” prin contabilitate

Ca tendinţă generală în tentativele de fraudare a bugetului general consolidat, cele mai frecvente încălcări ale legii constatate de inspectorii fiscali au fost neînregistrarea operaţiunilor economice în evidenţa contabilă, derularea de operaţiuni comerciale cu parteneri fictivi (aşa-zise „firme fantomă), dar şi nerespectarea legislaţiei financiar-fiscale în materia schimburilor economice intracomunitare.

„Menţionăm, de asemenea, iniţierea de verificări la contribuabilii cu risc ridicat de evaziune fiscală în vederea aplicării Ordinului Preşedintelui ANAF nr. 575/2006, în 10 cazuri constatându-se îndeplinirea condiţiilor de declarare a contribuabililor ca inactivi”, a precizat reprezentantul DGFP Galaţi.

Nu în ultimul rând, referitor la acţiunea în derulare la nivel naţional de verificare a persoanelor fizice care au realizat tranzacţii imobiliare cu terenuri construibile şi construcţii noi, DGFP Galaţi a selectat în primele două luni ale acestui an 9 persoane pentru verificare, pe baza Declaraţiei 208 depusă de notarii publici şi au fost finalizate controalele inopinate la un număr de alţi 7 contribuabili.

Citit 898 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.