Toamna (auto)disponibilizărilor la Apaterm

Toamna (auto)disponibilizărilor la Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După 22 septembrie, societatea Apaterm, aflată în reorganizare, va număra doar 892 de salariaţi, în loc de 1.060, câţi are acum * Evaluarea personalului continuă şi vor urma alte restructurări şi disponibilizări *

Nu mai puţin de 121 de salariaţi ai Apaterm au primit preaviz şi vor părăsi societatea pe 22 septembrie. Lor li se adaugă cei 47 de salariaţi care, în luna iulie, au primit vestea că vor trebui să-şi caute un alt loc de muncă sau să se mulţumească doar cu pensia.

Administratorul special al societăţii Apaterm, Adriana Stratulat, ne-a declarat că angajaţii firmei edilitare au primit posibilitatea de a se înscrie pe lista celor care vor părăsi unitatea:

„121 de persoane au declarat în scris că sunt de acord să fie pe listele salariaţilor care vor pleca. Ei ştiau că posturile pe care lucrează vor fi restructurate, desfiinţate, şi, în cadrul evaluării personalului, şi-au exprimat dorinţa de a fi pe lista de plecări. Cei 121 provin şi din rândul muncitorilor, şi din cadrul TESA. Ei vor primi plăţi compensatorii în funcţie de vechime şi de salariul de bază pe care îl aveau”, ne-a declarat Adriana Stratulat.

Potrivit administratorului special, după data de 22 septembrie Apaterm va număra doar 892 de salariaţi, dar evaluările vor continua. În etapa a doua de evaluare a personalului, vine rândul şefilor de sectoare să spună de cine se pot lipsi şi de cine au nevoie şi, pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii.  Lista celor care vor  pleca la cerere s-a închis.

Primarul Dumitru Nicolae ne-a declarat că Apaterm va ajunge, cu siguranţă, pe linia de plutire, şi că numărul optim de personal ar fi, în opinia lui, de circa 650 de salariaţi.

Citit 2039 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.