Galaţiul, locul 3 în regiunea Sud-Est

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judeţul nostru se află pe locul 3 în topul judeţelor din regiunea Sud-Est care au obţinut cele mai mari sume de bani de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu. Vorbim aici de proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apă şi de apă uzată, de deşeuri şi de termoficare, de conservare a biodiversităţii şi de prevenire a inundaţiilor şi eroziunii costiere.

Galaţiul urmează să primească, în total, 130,64 de milioane de euro, din care 129,80 de milioane de euro vor fi cheltuite de operatorul regional Apă Canal pe extinderea reţelelor de apă şi de canalizare în judeţ, iar restul va fi împărţit de Asociaţia Judeţeană a Pescarilor Sportivi (380.000 de euro) şi de Asociaţia Ecologică Universitară (280.000 de euro), care dezvoltă proiecte pe biodiversitate.

Fruntaşe în regiune la absorbţia fondurilor alocate prin POS Mediu sunt judeţele Constanţa şi Ialomiţa, care au accesat împreună şi separat fonduri totale de 225,41 de milioane de euro pe apă, apă uzată, biodiversitate, inundaţii şi eroziune costieră.

Pe poziţia a doua se află Vrancea, căreia i-au fost aprobate proiecte în valoare totală de 179,72 de milioane de euro pe apă, apă uzată, deşeuri şi termoficare.

După noi, pe poziţiile 4-6, se află judeţele Tulcea (129,27 milioane de euro), Buzău (99,94 de milioane de euro) şi Brăila (98,74 de milioane de euro).

Tendinţa de „unificare a puterilor” observată în cazul Constanţa-Ialomiţa este o practică în sudul regiunii: împreună cu Buzăul, Ialomiţa a mai accesat 2,9 milioane de euro din fondurile alocate prevenirii inundaţiilor.

Citit 904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.