Credite în vremea pandemiei

Credite în vremea pandemiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Băncile din România au acordat credite noi populaţiei şi companiilor în valoare de peste 23,1 miliarde de lei, în perioada martie-iunie 2020, potrivit Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). În cele patru luni de la debutul pandemiei, volumul creditelor noi acordate populaţiei şi companiilor reprezintă 8,5 la sută din soldul creditului neguvernamental aferent lunii iunie 2020.

În perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, în lunile martie-iunie 2020, populaţia a accesat credite noi în valoare de 9,8 miliarde de lei, ponderea în totalul creditelor noi accesate fiind de 42,5 la sută. Repartiţia pe monede arată că populaţia a accesat preponderent credite în lei, în proporţie de 96 la sută, conducând la eliminarea riscului valutar. Creditele în lei accesate de populaţie înseamnă puţin peste jumătate din totalul creditelor în lei.

În cele patru luni de restricţii, martie-iunie 2020, companiile au contractat credite în valoare de 13,30 miliarde de lei, ceea ce echivalează cu 57,5 la sută din totalul creditelor noi acordate în sectorul neguvernamental. Companiile au accesat în principal credite noi în lei, aproape jumătate din total, precum şi credite în euro şi dolari.

Citit 1037 ori Ultima modificare Joi, 06 August 2020 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.