Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
3 comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu o delegaţie din conducerea combinatului siderurgic Liberty Galaţi, condusă de Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al Gupta Family Group Alliance (GFG Alliance) şi Liberty Steel Group, transmite Administraţia Prezidenţială.

"Liberty Steel Group se află în topul primilor 10 producători de oţel la nivel global şi a preluat în 2019 Combinatul Siderurgic Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România. În cadrul întrevederii a fost abordată tema operaţiunilor grupului din România şi au fost prezentate planurile de investiţii în România ale GFG Alliance şi Liberty Steel, atât în industria de profil, cât şi în domenii conexe, respectiv dezvoltarea unor alternative la procesele tradiţionale, poluante, de producere a oţelului, precum şi producerea de «energie verde»", arată Administraţia Prezidenţială.
Şeful statului a evidenţiat avantajele competitive ale economiei României şi "a reiterat importanţa investiţiilor semnificative, orientate pe termen lung, pentru relansarea economică şi pentru refacerea încrederii economice, mai ales în contextul actual, dominat de incertitudini şi provocări pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19".
Sanjeev Gupta a prezentat perspectivele pe termen lung ale investiţiilor din România, precum şi intenţiile de dezvoltare, în parteneriat cu actorii locali, atât a capacităţilor de producţie curente, cât şi a unor capacităţi noi.

Citit 3035 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2020 17:40

3 comentarii

 • postat de Radler Miercuri, 12 August 2020 08:39 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  9

  Mesaj pentru " Robert G " ......foarte bine ca s-a dus si ca prezinta si incearca sa faca loby pentru combinatul de la Galati .......Foarte bine ca incerca sa obtina tot felul de scutiri si de promisiuni .......etc.
  Pe mine ma intereseaza ca acest combinat sa mearga / sa produca ....si ca regiunea asta Dunarea Galati - Braila sa aiba economie ....

  Decat sa dea bea statul la alte firme de "STAT" si sa bage baniii in pensii "speciale" sau alte vrajeli .....mai bine ajuta marii agenti economici care produc si aduc bani tariii.
  Ca sunt probleme serioase la Santierul Naval de la Galati / Mangalia ....vad ca nu doare pe nimei ...din Romania .
  Dar ca nu s-au deschis restaurantele si terasele e "MARE JALE ":... in Romania . sau ca hotelieri nu au incasari ........Durere MARE .........
  O natiune dusa cu capul ......
  Asa ca ...BRAVO ....DL GUPTA .........English Style ........

  Raportează
 • postat de cetatean al urbei Miercuri, 12 August 2020 08:14 109.97.51.*** Link la comentariu
  2
  6

  Sa faceti investitii din profitul Liberty, NU din banii romanilor. Banii romanilor sa-i investeasca statul roman in firmele in care este actionar, nu in firmele cu capital strain.

  Raportează
 • postat de Robert G Marți, 11 August 2020 21:42 109.166.137.*** Link la comentariu
  1
  12

  Și de ce s-a dus la Cotroceni, acolo nu e executivul.
  Ce a vrut?
  Din text, doar să prezinte planurle de viitor. OK. Le prezinți pentru ce, să afle concurența, să ceri ceva?
  Interesant mod de acționare!
  Cred că nu s-a înțeles cu Orban la niscaiva scutiri și se plânge la șeful lu de partid sau mai rău, se implică în politică.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.