O delegaţie de la combinatul Liberty Galaţi, la Cotroceni

O delegaţie de la combinatul Liberty Galaţi, la Cotroceni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu o delegaţie din conducerea combinatului siderurgic Liberty Galaţi, condusă de Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al Gupta Family Group Alliance (GFG Alliance) şi Liberty Steel Group, transmite Administraţia Prezidenţială.

"Liberty Steel Group se află în topul primilor 10 producători de oţel la nivel global şi a preluat în 2019 Combinatul Siderurgic Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România. În cadrul întrevederii a fost abordată tema operaţiunilor grupului din România şi au fost prezentate planurile de investiţii în România ale GFG Alliance şi Liberty Steel, atât în industria de profil, cât şi în domenii conexe, respectiv dezvoltarea unor alternative la procesele tradiţionale, poluante, de producere a oţelului, precum şi producerea de «energie verde»", arată Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a evidenţiat avantajele competitive ale economiei României şi "a reiterat importanţa investiţiilor semnificative, orientate pe termen lung, pentru relansarea economică şi pentru refacerea încrederii economice, mai ales în contextul actual, dominat de incertitudini şi provocări pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19".

Sanjeev Gupta a prezentat perspectivele pe termen lung ale investiţiilor din România, precum şi intenţiile de dezvoltare, în parteneriat cu actorii locali, atât a capacităţilor de producţie curente, cât şi a unor capacităţi noi.

Citit 3545 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2020 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.