ANAF primește cererile pentru eșalonarea la plată simplificată

ANAF primește cererile pentru eșalonarea la plată simplificată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Contribuabilii gălățeni pot depune, până cel târziu pe 15 decembrie, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, cererile pentru accesarea eșalonarii la plată simplificate. Procedura poate fi accesată atât de persoanele juridice, cât și fizice, pe o perioadă de cel mult 12 luni, pentru obligațiile fiscale principale și accesorii datorate după data declarării stării de urgență. Eșalonarea la plată nu se acordă pentru sume de până la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv, 5.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Nu sunt necesare garanții, dar trebuie îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții: a) să se depună cererea până pe 15 decembrie 2020 inclusiv; b) să nu se înregistreze obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență, nestinse la data eliberării certificatului de atestare fiscală. În cazul în care, la data stării de urgență se înregistrează astfel de obligații fiscale restante, acestea trebuie stinse până la data eliberării certificatului de atestare fiscală; c) să nu fie în procedura falimentului; d) să nu fie în dizolvare; e) să fie depuse toate declarațiile fiscale până la data eliberării certificatului de atestare fiscală; f) să nu se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară, potrivit prevederilor art. 25 și 26 din Codul de procedură fiscală. Prin excepție, dacă actele prin care s-a stabilit răspunderea sunt definitive în sistemul căilor administrative și judiciare de atac, iar suma pentru care a fost atrasă răspunderea a fost achitată, condiția se consideră îndeplinită.

Pe perioada eșalonării la plată se pot depune două cereri de modificare a eșalonării la plată - în situația în care se dorește includerea în eșalonare a obligațiilor care constituie condiție de plată, precum și două cereri de menținere a valabilității eșalonării la plată - în cazul în care a fost pierdută valabilitatea eșalonării la plată, ca urmare a neîndeplinirii condițiilor.

Cererea de eșalonare la plată se soluționează în termen de cel mult cinci zile de la data depunerii acesteia. La cerere nu se anexează alte documente, în afara propunerii de grafic de eșalonare și nici nu este necesară constituirea de garanții.

Citit 1107 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.