La muncă în Marea Britanie, doar cu viză

La muncă în Marea Britanie, doar cu viză
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cetăţenii români care vor intra pe teritoriul Marii Britanii pentru a munci, pentru studii sau pentru dezvoltarea propriei afaceri au nevoie de viză începând de la 1 ianuarie, în timp ce românii care călătoresc în Marea Britanie în scop turistic sau în vizită nu vor avea nevoie de viză, informează Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Libera circulaţie între UE şi Marea Britanie s-a încheiat la 31 decembrie 2020, iar din 1 ianuarie 2021 Regatul Unit şi-a asumat pe deplin statutul de stat terţ în relaţia cu statele Uniunii Europene, inclusiv cu România, potrivit comunicatului. Prin urmare, deplasările în Regatul Unit, inclusiv în scop de muncă, vor fi reglementate de legislaţia acestui stat în materie de imigraţie, prin adoptarea unui sistem de imigraţie pe bază de puncte, care se aplică tuturor cetăţenilor europeni, inclusiv celor români, conform Ministerului Muncii.

Noile condiţii ale sistemului de imigraţie britanic nu se aplică cetăţenilor români care s-au înscris în sistemul EU Settlement Scheme (EUSS) sau care sunt eligibili să se înscrie până la data de 30 iunie 2021.

Citit 827 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2021 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.