Bugetul asigurărilor sociale, mai mare ca în ultimii doi ani

Bugetul asigurărilor sociale, mai mare ca în ultimii doi ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10 la sută mai mare decât cel de anul trecut și cu 20 la sută mai mare decât cel alocat în 2019, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan. "Este un buget care onorează toate angajamentele de plată prevăzute prin legile în vigoare, continuarea unor programe de protejare a locurilor de muncă (șomaj clasic, șomaj tehnic, stimularea angajatorilor), dar și susținerea proceselor de reformă instituțională pe care ne-am angajat să le demarăm", a spus Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a afirmat că pentru plata pensiilor majorate cu 14 la sută anul trecut, suma suplimentară alocată este de 7,7 miliarde de lei față de execuția din anul 2020, iar pentru plata alocațiilor de stat pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2021, sunt alocate 9,6 miliarde de lei. Asistenței sociale îi sunt alocate 34,4 miliarde de lei, mai mult cu 6 la sută față de anul trecut, iar 5,97 miliarde de lei vor acoperi plata indemnizației de creștere a copilului și a stimulentului de reinserție.

Suma de 4,4 miliarde de lei este alocată pentru finanțarea drepturilor pentru persoanele cu handicap, iar 1,43 miliarde de lei este suma destinată ajutoarelor sociale, ajutoarelor de urgență, alocațiilor de plasament și ajutoarelor de încălzire. "Din acest fond au fost de altfel achitate și drepturile restante pentru minerii din Valea Jiului", a menționat Raluca Turcan.

Din cele peste patru miliarde de lei destinați bugetului pentru șomaj, o parte consistentă vor merge către finanțarea măsurilor active pentru păstrarea locurilor de muncă, a mai spus ministrul Muncii.

Citit 889 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.