Numire bizară la conducerea Regionalei ANAF Galați

Numire bizară la conducerea Regionalei ANAF Galați
Sediul DGRFP Galați
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, joi, 15 aprilie 2021. Al treilea director general, în mai puțin de o jumătate de an * Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați, regională ANAF care administrează finanțele publice din șase județe, are, începând din 14 aprilie 2021, un nou șef. Acesta este Cătălin Picuș, director la AJFP Brăila pe partea de Inspecție fiscală. Picuș este numit astfel în locul lui Petrică Munteanu, cel care a fost șeful DGRFP Galați timp de trei luni și jumătate.

Am mai scris și altă dată, schimbările de directori care se produc la DGRFP Galați o dată la câteva luni par să nu aibă sfârșit și nici vreo justificare care să stea în picioare la o analiză adevărată. Numirea brăileanului Cătălin Picuș la șefia DGRFP Galați, al treilea director general în mai puțin de o jumătate de an (după Eugen Ciorici - pensionat, și Petrică Munteanu - retrogradat), ne arată că imaginația celor care fac numirile este fără limite. Nu atât că Picuș este brăilean sau că "înscăunarea" lui este temporară, pe o perioadă de șase luni, cât mai ales modul în care s-a făcut numirea sa pe postul de la Galați.

Surse din cadrul instituției ne-au spus că Picuș nu a fost numit director general, ci a primit atribuții de director general, ceea ce este o mare diferență. Cu alte cuvinte, Cătălin Picuș rămâne în continuare și director la AJFP Brăila, unde trebuie să semneze condica zilnic, vine și la Galați, tot zilnic, unde lucrează câteva ore ca director general al DGRFP. Este o premieră, din câte știm noi, cel puțin în cazul ultimilor ani.

Conform informațiilor de pe site-ul instituției gălățene, ceilalți membri ai conducerii DGRFP sunt, la ora redactării acestui articol, Ștefan Sergiu Bordea (Colectare), Silviu Pripoaie (Inspecție fiscală), Mihail Bucur (Direcția Regională Vamală), Aurica Vîrgolici (Trezorerie) și Ileana Burlacu (Servicii interne).

Nici aceste nume nu sunt bătute în cuie. Sursele noastre ne-au spus că e foarte posibil ca, în următoarele câteva zile, pe postul de director executiv Servicii interne să fie numit Petrică Munteanu, fostul director general până la sfârșitul lunii martie.


Regionala ANAF Galați, fără director general (7 aprilie 2021) Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați a rămas fără director general, de la începutul acestei luni, în condițiile în care nici mandatul fostului director general, Petrică Munteanu, nu a fost prelungit, nici nu a venit de la ANAF o altă numire pe acest post.

Întârzierea numirilor pe funcțiile de conducere ale DGRFP nu este o noutate, cea mai recentă situație de acest fel înregistrându-se chiar în acest an, la sfârșitul lunii ianuarie. În aceste condiții, instituția nu are șef, dar are trei adjuncți. Aceștia sunt: Ștefan Bordea (Colectare), Silviu Pripoaie (Inspecție fiscală) și Ileana Burlacu (Servicii interne).

Citit 13636 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.