O companie gălăţeană „atacă” piaţa imobiliară din Bucureşti

O companie gălăţeană „atacă” piaţa imobiliară din Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Compania gălăţeană Arcada Company, deţinută de oamenii de afaceri Spiru Mantu şi Mihai Humă, a reuşit să facă un pas important pe piaţa imobiliară, prin achiziţionarea unui teren în Bucureşti, pe malul lacului Fundeni, unde ar putea demara construirea unor blocuri de locuinţe.

Arcada Company, care deţine deja un portofoliu important de afaceri, şi-a depăşit demult statutul de firmă locală gălăţeană, fiind deja o companie de anvergură naţională. Ea s-a făcut remarcată în special prin marile proiecte de infrastructură, precum cele din domeniul feroviar. De exemplu, după cum v-am relatat în paginile ziarului "Viaţa liberă", linia de cale ferată care leagă Gara de Nord din Bucureşti de Aeroportul Internaţional Otopeni este una dintre cele mai recente realizări care au consolidat "blazonul" de constructor de top al Arcada Company.

Drept urmare, planurile de "atacare" a pieţei imobiliare vin într-o continuare firească a afacerilor din domeniul construcţiilor, compania gălăţeană având deopotrivă expertiza, forţa financiară şi determinarea de a duce la bun sfârşit proiecte de anvergură.

Arcada Company a achiziţionat terenul de pe malul lacului Fundeni de la cetăţenii chinezi Liu Wei și Jiang Hao, la un preţ de 7,7 milioane de euro, în total fiind vorba de o suprafaţă de 3,5 hectare, potrivit datelor obţinute de Profit.ro. Indicatorii urbanistici avizați pentru acest teren prevăd un procent de ocupare a terenului de 60 la sută, ceea ce permite construcția a circa 1.400 de apartamente, în blocuri de maximum 21 de etaje, potrivit calculelor Profit.ro.

Recenta achiziţie a terenului de pe malul lacului Fundeni vine după ce, în cursul anului trecut, Arcada Company a fost foarte aproape de achiziţionarea unui teren pe Calea Floreasca, de asemenea foarte bine plasat pentru dezvoltarea unor proiecte, afacere care, însă, nu s-a mai finalizat.

Tranzacţia privind terenul de pe malul lacului Fundeni deschide calea spre diversificarea afacerilor, iar piaţa imobiliară se conturează drept una dintre direcţiile strategice de dezvoltare avute în vedere de compania gălăţeană.

Prin anvergura afacerilor, Aracada Company s-a plasat constat la vârful companiilor gălăţene. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, Arcada Company a avut în 2019 o cifră de afaceri de aproape 257 milioane de lei, reuşind să obţină un profit net de 41,15 milioane de lei. Arcada Company este şi un angajator important, cu un număr mediu de aproape 600 de salariaţi.

Citit 3386 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.