Peste 117 milioane de lei, restanţe la credite

Peste 117 milioane de lei, restanţe la credite
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Efectele crizei economice induse de coronavirus s-au făcut simţite şi pe piaţa bancară, cel mai sensibil "barometru" fiind indicatorul privind valoarea creditelor restante. Din acest punct de vedere, piaţa bancară gălăţeană pare a nu fi suferit un şoc de amploare, dar a devenit evident că există categorii de clienţi care se confruntă cu dificultăţi în achitarea împrumuturilor contractate.

Potrivit datelor centralizate de Banca Naţională a României (BNR), valoarea restanţelor la creditele angajate de gălăţeni era, la sfârşitul lunii ianuarie, de 117,5 milioane de lei, faţă de 99,8 milioane de lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce corespunde unei creşteri a creditelor restante de 17,7 milioane de lei.

Pe categorii de credite, gălăţenii au înregistrat creşteri ale restanţelor atât la împrumuturile în moneda naţională, cât şi la creditele în valută. Astfel, în ceea ce priveşte restanţele la creditele în moneda naţională, acestea erau, la finalul lui ianuarie 2021, în valoare de 61,8 milioane de lei, faţă de 53,6 milioane de lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut. La creditele în valută, restanţele erau la sfârşitul lui ianuarie 2021 în valoare de 55,7 milioane de lei, faţă de 46,2 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citit 1772 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.