Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) anunță că se află în imposibilitatea de a da soluții în peste 1.500 de dosare de despăgubire a căror analiză s-a încheiat, din cauza unui vid legislativ privind aplicarea grilei notariale. În 18 martie 2021, Curtea Constituțională a României a declarat neconstituționale următoarele dispoziții: "Evaluarea imobilului ce face obiectul deciziei se face prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrării în vigoare a Legii nr. 165/2013. Prin excepție, în dosarele în care se acordă măsuri compensatorii titularului dreptului de proprietate, fost proprietar sau moștenitorilor legali ori testamentari ai acestuia, iar dreptul de proprietate nu a fost tranzacționat după preluarea abuzivă de stat a imobilului, evaluarea imobilului ce face obiectul deciziei se face prin utilizarea grilei notariale valabile pentru anul precedent emiterii deciziei de către Comisia Națională". ANRP afirmă că, până la adoptarea unui cadru legal clar privind modul de aplicare a grilei notariale, vor putea fi prezentate soluții doar pentru dosarele în care cuantumul despăgubirilor și modul de aplicare a grilei notariale au fost stabilite prin sentințe judecătorești.

Citit 333 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 17:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro