Bază de date privind consumatorii de energie

Bază de date privind consumatorii de energie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a primit avizul Autorităţii pentru Digitalizarea României pentru implementarea, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, a unei platforme on-line care să conţină o bază de date cu toţi consumatorii de electricitate şi gaze din România, potrivit unui comunicat al ANRE.

Obiectivul general al proiectului este adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toţi consumatorii implicaţi în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale prin implementare a unei soluţii informatice intuitive şi inovative, care să contribuie la dezvoltarea unei pieţe de energie dinamice şi competitive.

Platforma informatică integrată va folosi o bază de date unică la nivel naţional aferentă celor aproximativ 13 milioane de clienţi casnici şi noncasnici. Ca urmare a optimizării proceselor operaţionale, clientul final va avea acces, în timp real, la detaliile privind statusul procesului de schimbare a furnizorului în urma solicitării efectuate de către acesta.

Citit 718 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.