„Consiliul Local nu a dorit să ajute mediul de afaceri”, potrivit președintelui Patronatului IMM-urilor Galați

„Consiliul Local nu a dorit să ajute mediul de afaceri”, potrivit președintelui Patronatului IMM-urilor Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Conform datelor Registrului Comerțului, numărul firmelor gălățene „dispărute” în primele cinci luni ale acestui an – adică dizolvate, suspendate sau radiate – a ajuns la 985, față de 649, câte s-au înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

„Acesta este adevărul, pe cifre oficiale, și el exprimă ineficiența măsurilor adoptate și faptul că acestea nu au fost puse în aplicare în mod corespunzător, iar unele dintre ele nu au fost decât promisiuni” a afirmat președintele Patronatului IMM-urilor Galați, Marian Filimon, într-o conferință de presă care a avut loc ieri.
„La presiunea CNIPMMR, guvernul a dat o ordonanță anul trecut, în noiembrie, care a avut termen până pe 4 decembrie, în așa fel încât consiliile locale să aibă posibilitatea să reducă până la 50 la sută impozitele pe clădiri și pe terenuri la cei care au fost afectați. A fost o adevărată bătălie pe plan local, la nivelul consiliului, iar Consiliul Local nici măcar nu a pus pe ordinea de zi de la început și au și deturnat opinia publică, spunând că, vezi Doamne!, Consiliul Concurenței și Curtea de Conturi ar sancționa o astfel de chestie. În condițiile în care în multe alte localități din țară s-au aprobat scutiri pe baza ordonanței care îți dădea voie la acest lucru, părerea membrilor noștri a fost că, spre regretul nostru, Consiliul Local nu a dorit să întindă o mână de ajutor mediului de afaceri”, a afirmat Filimon.
Conform acestuia, lucrurile stau la fel și în momentul de față. „Avem mulți întreprinzători care reclamă faptul că au primit înștiințări de executare silită pentru neplata unor dări către instituțiile locale, și noi i-am sfătuit să dea instituțiile în judecată. Este o mare nedreptate: eu ți-am plătit ție, ca instituție, acordul primarului pentru a-mi desfășura activitatea, și am plătit 3-4.000 de lei, eu nu mi-am desfășurat activitatea că am fost închis de către stat, iar tu acum mă execuți. Corect ar fi ca instituția respectivă ar trebui să restituie banii care au fost încasați fără just temei.
Înțelegem necesitatea de bani la bugetele locale și centrale, înțelegem necesarul pentru funcționarea instituțiilor respective. Ce nu înțelegem este de ce aceste instituții nu iau măsuri pentru a diminua efortul bugetar de funcționare, prin reducere de personal, de salarii, de sporuri, de bonusuri, decheltuieli materiale. În schimb, aceste instituții se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat în această perioadă” a mai spus președintele PIMM Galați.

Citit 2505 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 01:30

4 comentarii

 • postat de GEA LA CARUTA!
  Sâmbătă, 24 Iulie 2021 17:22
  78.96.81.***
  In genere, putem arata ca mediul de afaceri in Galati, dar si in intreaga tara, a fost si este doar afacere murdara plina cu evaziuni fiscale, hotii, nedreptate pentru salariati platiti prost, denaturare si murdarire a denumirii de patron, oameni necistiti pusi pe jaf, in special din avutia nationala!

  Oameni care peste noapte legile le-au dat posibilitate sa-si schimbe adevarata identitate de hoti in patroni, legalizandu-le toata activitatea infractionala pe care reprezentantii legii nu au fost in stare sa le-o confirme, astfel sa le dea peste mana si sa-i trimita in fata justitiei, hohotind de ras si sfidand tot omul cinstit care a dorit sa-si faca o afacere legala, sau a omului care a dorit sa munceasca cinstit si sa fie remunerat corect pentru o bucata de paine!

  Sa nu se mai mire nimeni ca mediul de afaceri in genere in Romania a fost si este un fiasco, ca, asa cum s-a nascut si a functionat pana acum, a ingrozit pe toata lumea, forta de munca supercalificata de care si-au batut joc luand drumul strainatatii, ramanand doar necalificatii, Dorelii, care a caracterizat denumirea de proces tehnologic cu se poate si asa!

  Cade-v-ar zidurile Doreilor in cap,"patronilor"!
  3
  6
  Raportează
 • postat de Qestiune
  Sâmbătă, 24 Iulie 2021 10:22
  89.39.81.***
  Reduceri ca reduceri , dar cand in Galati se va oferi mai mult decat minim pe economie si va fi program de exact 8 ore in toate imm-urile ? E prea mult 2700 ron sau 3000 de ron ?
  0
  18
  Raportează
 • postat de Andi Cozma
  Sâmbătă, 24 Iulie 2021 07:51
  37.251.220.***
  Dl Filimon, fiți mai specific cu acuzațiile ! Primarul și consilierii PSD, nu au dorit sa ajute IMM-utile in cazul menționat de dumneavoastră, pentru ca ei au majoritate de aproape 60% in Consiliul Local Galați.

  Altfel, faceți declarații doar ca sa va băgați in seama!
  0
  19
  Raportează
 • postat de Katia
  Sâmbătă, 24 Iulie 2021 07:29
  95.76.59.***
  Argumente tovarasu", nu acuze nefondate. Numelefirmelor desfiintate si cifra de afaceri, respctiv data infiintarii, obiect de activitate, taxe si impozite platite, numar de angajati, etc. Este plin orasu si judetul de evazionisti. Avem limuzine cate nu au tari cu economie reala, patroni si administratori care "investesc" in imagine, desi au Cate 4-5 limuzine in familie, si tot mai cumpara ultimul model de BMW xx, doar pentru a nu plati taxe la stat. Dau bani cu nemiluita contabililor pentru a ajusta contabilitatea, dar nu investesc in angajati si salarii, dupa care se mira le pleaca oamenii in strainatate, la salarii reale. Si sunt multe de spus despre "mediul de afaceri" din tara noastra, plina de suveici si firme fantoma, infiintatepentru a fi desfiintate (pline de datorii, mai ales la taxe si impozite)!
  3
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.