Oportunități pentru mediul de afaceri local

Oportunități pentru mediul de afaceri local
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Județean Galați și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) au încheiat un parteneriat de cooperare, pentru a sprijini IMM-urile gălățene în accesare de fonduri europene, în cadrul Mecanismului de Tranziție Justă, au anunțat cele două instituții în cadrul unei conferințe de presă comune.

"Sunt bucuros să anunțăm acest protocol, în baza căruia ne vom sprijini reciproc în ceea ce înseamnă activitatea IMM-urilor, dar și a investițiilor din sectorul public destinate comunităților. În ultimă instanță, comunitatea, în ansamblul ei, are de câștigat, și ne bucurăm că Galațiul este primul județ care dă curs invitației noastre de colaborare și sunt convins că împreună vom găsi mai ușor un răspuns la nevoile mediului de afaceri", a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR.

Programul Operațional de Tranziție Justă este un program de finanțare al Uniunii Europene în valoare de aproape 2 miliarde de euro pentru România, eligibile fiind doar șase județe, inclusiv Galațiul. Practic, programul este o gură de oxigen atât pentru marile firme din județ, cât și pentru IMM-uri, care pot beneficia de finanțări europene nerambursabile de până la 60% din proiect sau de împrumuturi cu dobândă avantajoasă de la Banca Europeană de Investiții.

Mecanismul pentru o Tranziție Justă, parte a Pactului Verde European, acordă sprijin financiar pentru implementarea de proiecte ce vor reduce costurile socio-economice pentru comunitățile care depind în mare măsură de combustibilii fosili sau de sectoare industriale cu emisii ridicate de gaze cu efect de seră și care au nevoie să își diversifice economia locală.

Citit 1427 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.