Cum să pui beţe-n roate unei afaceri în plină dezvoltare. Cine-i şuntează pe livratori

Cum să pui beţe-n roate unei afaceri în plină dezvoltare. Cine-i şuntează pe livratori
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Am văzut cu toții că în mall se plimbă oameni fără măști sau oameni în stare de ebrietate dornici de scandal, dar nu toată lumea ştie că grija cea mai mare a gardianului care ar trebui să păzească etajul, aşa-numita zonă "food", este parcarea, nu supravegherea celor care provoacă probleme în incinta centrului comercial.

În imediata apropiere a intrării în mall se află patru locuri de parcare rezervate livratorilor, marcate corespunzător ("DELIVERY") și opt locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Problema intervine în momentul în care, la orele de vârf, sunt zeci de livratori care se înghesuie pe cele patru locuri, mai ales când se găsește şi câte un "șmecher" care să parcheze acolo.

"Nu sunt locuri suficiente, iar când primesc o comandă cu întârziere de 10-20 de minute, trebuie să mă grăbesc. Ajung la mall, trag cinci minute pe un loc pentru persoanele cu probleme, cât să iau comanda, și plec, că și-așa nu parchează nimeni acolo sau dacă parchează sunt oameni normali care pun în parbriz talonul vreunei rude și ocupă practic abuziv acel loc. Sau încerc să las maşina lângă o bordură, undeva unde să nu încurce pe nimeni, dar gardianul urlă după mine în secunda 2, cerându-mi să mut mașina. Pe el nu-l interesează că suntem sute de livratori pe doar patru locuri, iar pe unul dintre acestea e parcat un șmecher cu mașină de zeci de mii de euro. Când vine câte un patron, imediat desface lanțul de pe unul din locurile pentru cei cu dizabilități, dar dacă eu am nevoie neapărat să parchez undeva, îmi spune că nu e treaba lui, răspunsul fiind <pleacă, mă, de-aici, mă vede pe cameră, n-am cum să te las>. Bine că umblă bețivi cu berea în mână prin mall, umblă oameni fără mască sau care fac scandal la restaurante, dar problema gardianului este că am parcat eu lângă bordură cinci minute", ni s-a plâns unul dintre livratorii pe care i-am întâlnit în zonă.

Că la mall nu se asigură destule locuri pentru livratori e un lucru cert, problema e că nici nu se caută o soluție pentru rezolvarea problemei acestora. Şi nici să-i obligi pe livratori să încalce legea nu e o soluţie, dar nici să pui beţe-n roate unui domeniu în plină dezvoltare nu e în regulă.

Citit 6051 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 20:06

5 comentarii

 • postat de Ion T
  Vineri, 03 Septembrie 2021 19:48
  46.97.176.***
  Tipic românesc. Problema pusă greșit, rezolvare inexistentă, rămâne paguba.
  Dacă sunteți multi, refuzați să luați comanda fiindcă nu aveti condiții. Scurt.
  Ăla cu localul e in stare să vă aducă la mașină produsul. La câtă cotă aveți din vânzări, or să facă tot posibilul.
  Refuzați și mall-ul, în fond, câștigă si ei.
  Vorbiți între voi, nu e greu, o să vedeti brusc interes să aveți zonă specială de parcare, nu vă mai amestecați în zonă servire clienți etc.
  0
  2
  Raportează
 • postat de FARA MASCA!
  Vineri, 03 Septembrie 2021 14:13
  84.117.41.***
  Peizanii...Singura specie umana care n-a respectat, nu respecta
  si nu va respecta niciodata o lege.
  Cand spui PEIZAN...Spui de fapt, hot, puturos, agramat!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Nikolas
  Vineri, 03 Septembrie 2021 12:51
  109.166.134.***
  "Livratorii"astia..au si ei carti de munca,platesc contributii sociale...sau sunt viitorii asistati sociali pe care tot platitorii de taxe trebuie sa-i ""ajute"in viitorul f.apropiat:?!
  ...Cati bani vin la stat din asa zis afacerile astea de "livratori" si soferi de ridesharing??(evident inr-un articol viitor,suntem siguri!)
  3
  1
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Vineri, 03 Septembrie 2021 11:29
  86.34.180.***
  Nu prea inteleg care-i principala problema la asa numitul nostru "mall", in viziunea acestui curier . In opinia mea, accesul, in general in acest obiectiv este in dezacord total cu asteptarile consumatorilor : doar 2 intrari la cele 2 capete!
  1
  5
  Raportează
 • postat de Limba romaneza
  Vineri, 03 Septembrie 2021 05:07
  5.13.166.***
  S-a mai "impamantenit" inca un cuvant din noua limba #progresista, limba romaneza: LIVRATOR !
  Astia educati cu #haștagul cate 10 ani prin "strachinataturi" (adica repetenti), nu se mai obosesc sa foloseasca cuvinte romanesti in limba romana...
  "CURIER" e greu de gasit prin dictionar, s' apoi ar fi o dovada de "analfabetism functional" si "ciuma rosie" daca folosesti cuvinte romanesti. Acum e la moda sa fii #progresist sau "alfabet nefunctional"... oricum nu mai conteaza cuvintele...
  Of, of si mai, mai...
  10
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.