Investiţii la mâna aleşilor locali

Investiţii la mâna aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă între Galaţi şi Brăila nu ar fi izbucnit războiul declaraţiilor şi al autorizaţiilor de construcţie, gălăţenii şi brăilenii ar fi putut acum,  să-şi facă cumpărăturile de la hipermarketul Carrefour din Cartierul “Dimitrie Cantemir”.

După ce aproape doi ani proiectul a bătut pasul pe loc din cauza divergenţelor privind statutul cartierului, brăilenii au ieşit câştigători cu investiţiile Carrefour.

În prezent, Galaţiul are un singur magazin Carrefour, la Potcoava de Aur, dar, dacă aleşii respectă ceea ce au declarat în „Viaţa liberă” şi votează la şedinţa de îndată ce va fi organizată în această săptămână, am putea avea şi noi un lanţ de şapte magazine Carrefour şi un hipermarket. Să nu mai batem drumul până la Brăila.

A fost odată...

Anunţam în 2005 încheierea unui contract de asociere între Consiliul Local Galaţi şi SC Euro Mediterranee Consulting SRL, în vederea construcţiei hipermarketului "Carrefour" în cartierul "Dimitrie Cantemir".

„Contractul prevedea că se vor face investiţii în valoare de 45 de milioane de euro, pe o suprafaţă totală de 26,4 ha. Proiectul imagina visul oricărei aglomerări urbane: hipermarket (Carrefour), centru comercial şi de recreere, zece săli de cinema multiplex, restaurante, terase, centru de sănătate, inclusiv circa 2.000 de locuri de parcare, crearea a aproximativ 1.000 de locuri de muncă”, scria la acea vreme, colega noastră Maria Măndiţă.

Ulterior, Consiliul Local Galaţi a fost nevoit să modifice actul iniţial de asociere. Cum războiul autorităţilor a culminat cu acţionarea în judecată, de către prefectul brăilean, a primarului gălăţean, hipermarketul a rămas doar pe hârtie. Aşa am ajuns să mergem la Carrefour, la Brăila.

Situaţia s-ar putea schimba în beneficiul tuturor. Dacă supermarketul Carrefour va primi undă verde pentru a fi construit în Piaţa din Micro 19, investiţia ar putea atrage alte cinci supermarketuri şi un hipermarket. „Acest magazin face parte dintr-un lanţ de şapte magazine pe care Carrefour intenţiona să le deschidă în Galaţi, şase pe lângă cel care există deja la Potcoava.

Al optulea urma să fie un hypermarket după modelul celui de la Brăila”, ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Dacă prima dată se poate spune că am avut ghinion, acum ar trebui să gândim că norocul şi-l mai face şi omul cu mâna lui. Consilierii locali ar putea avea în vedere acest aspect în această săptămână, când vor decide dacă semnează sau nu pentru o investiţie Carrefour la Galaţi.

Citit 1631 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.