Regionala Galați, inclusă într-un proiect major al CFR

Regionala Galați, inclusă într-un proiect major al CFR
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitația pentru un contract de lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată. Lucrările au ca scop înlocuirea elementelor componente cu altele noi de același tip, pe o lungime cumulată cuprinsă între 2.560 și 20.480 de metri liniari de trecere la nivel cu calea ferată, între 320 și 2.500 de treceri la nivel. Valoarea totală estimată a acordului-cadru, împărțit în opt loturi, este de minimum 59.467.776 de lei fără TVA și de maximum 792.903.680 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Acordurile-cadru, aferente celor opt sucursale regionale de cale ferată (București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța), se vor derula pe o perioadă de patru ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor și condițiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

"Prin execuția acestor lucrări, se va realiza înlocuirea elementelor componente a trecerii la nivel cu calea ferată și ale suprastructurii căii, având ca rezultat eliminarea restricțiilor de viteză cauzate de starea căii, pentru aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați și, implicit, asigurarea confortului sporit și a siguranței circulației rutiere prin realizarea planeității zonei carosabile a trecerii la nivel cu calea ferată", precizează CFR.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 7 aprilie 2022, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeași zi, la ora 15.00.

Citit 1704 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.