Combinatul siderurgic investeşte 5,5 milioane de euro în Laminorul de Benzi la Cald

Combinatul siderurgic investeşte 5,5 milioane de euro în Laminorul de Benzi la Cald
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

GFG Alliance, din care face parte și Liberty Steel Group, ce include și combinatul siderurgic de la Galați, a anunțat că a înregistrat progrese semnificative în relațiile cu creditorii, în alocarea unor fonduri suplimentare către o serie de unități, dar și în procesul de restructurare și concentrarea pe activitățile de bază, se arată într-un raport întocmit la nivelul conglomeratului de companii patronat de Sanjeev Gupta.

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", la nivel european, GFG Alliance și Comitetul de Restructurare și Transformare (RTC) al Liberty Steel Group au demarat un proces de restructurare a afacerilor din siderurgie, axat pe concentrarea afacerilor în jurul "nucleului dur" al celor mai puternice și profitabile unități pe care le deține - combinatul siderurgic de la Galați și combinatul siderurgic de la Ostrava (Cehia), în paralel fiind analizate variantele de restructurare sau chiar scoatere la vânzare a unităților neprofitabile.

Această măsură a fost luată după ce GFG Alliance s-a confruntat cu un șoc financiar, ca urmare a prăbușirii unuia dintre principalii săi finanțatori, Greensill Capital, în martie 2021.

GFG Alliance a încheiat deja o serie de acorduri financiare pentru refinanțarea afacerilor, precum cele din SUA și Australia, în prezent fiind în curs de negociere contractele de finanțare la nivel european. "Am obținut rezultate bune în negocierile cu creditorii, inclusiv cu HMRC (HM Revenue & Customs, fiscul britanic - n.r.) în Marea Britanie. Ne-am angajat să rambursăm toți creditorii și acesta este un pas important pentru a asigura restructurarea și a obține refinanțări pe termen lung. Companiile noastre globale principale au continuat să genereze randamente puternice și să atingă niveluri record de producție, în ciuda costurilor ridicate la energie", a precizat Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer.

Potrivit raportului GFG Alliance, Liberty Galați a alocat 5,5 milioane de euro în consolidarea liniei de producție de rulouri laminate la cald, pentru a crește productivitatea Laminorului de Benzi la Cald și a-i îmbunătăți performanța de mediu.

De asemenea, la Liberty Ostrava (Republica Cehă) a început un program amplu, derulat pe doi ani, de îmbunătățiri la Laminorul de Benzi la Cald Steckel, în valoare de aproximativ 40 milioane de euro.

Nu în ultimul rând, în Marea Britanie, unde erau o serie de unități în dificultate, au continuat demersurile privind refinanțarea afacerilor. După alocarea, în octombrie, a 50 milioane de lire sterline pentru reluarea operațiunilor Liberty Steel UK, o nouă injecție semnificativă din partea acționariatului a permis reluarea producției de oțel în Marea Britanie. Operațiunile de producție, care se vor extinde în martie și aprilie, vor permite Liberty Steel UK să își mențină poziția pe piață.

Președintele Executiv GFG Alliance, Sanjeev Gupta, citat în cadrul raportului, a declarat: "În contextul evoluției inițiativelor de refinanțare și performanțelor bune ale companiilor noastre, acest an va fi decisiv pentru organizația noastră, pe măsură ce implementăm planul nostru de transformare. Odată cu programele de restructurare și de refinanțare care progresează în mod favorabil, realizăm o serie de îmbunătățiri operaționale pentru a crește performanța companiilor din grup, pe fondul unei cereri solide pentru produsele noastre".

Citit 9536 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Martie 2022 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.