Comunicarea prin SPV, obligatorie și pentru asociațiile de proprietari

Comunicarea prin SPV, obligatorie și pentru asociațiile de proprietari
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Și asociațiile de proprietari, din calitatea de contribuabili cu personalitate juridică, trebuie să comunice cu Fiscul prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), de la 1 martie, menționează avocatnet.ro. Întârzierea deschiderii contului în SPV poate însemna pierderea unor beneficii sau comunicarea întârziată a unor declarații, din cauză că acestea nu vor mai fi acceptate și în format fizic, la ghișeu.

Reamintim că, de la 1 martie 2022, în urma modificării Codului de procedură fiscală, contribuabilii persoane juridice, PFA-urile, liber-profesioniștii și entitățile fără personalitate juridică sunt obligate să comunice cu Fiscul numai prin intermediul prin SPV. Practic, cei care nu au cont în SPV nu mai pot depune diversele documente și în format material, la ghișeu, așa cum puteau să o facă până acum.

Riscul neînregistrării în SPV este, de exemplu, acela de a rata termenul depunerii unor declarații sau alte beneficii, care vor fi îngreunate de faptul că asociația nu are cont și nu poate primi sau trimite în timp util declarațiile prin platforma Fiscului, mai notează sursa citată.

Citit 1530 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 02:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.