Horia Gustă, președintele AAF: „Nu văd altă soluție astăzi la inflația de 10%, decât acțiunile și fondurile de acțiuni”

Horia Gustă, președintele AAF: „Nu văd altă soluție astăzi la inflația de 10%, decât acțiunile și fondurile de acțiuni”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sunt peste 33 miliarde euro care stau în bănci, au dobândă reală negativă și cred că fondurile de investiții de acțiuni la momentul acesta sunt singurele soluții care pot, pe termen mediu și lung, să fie superioare ca randamente a acestei cifre nemaiîntâlnite de vreo 17 ani: a inflației de peste 10%, a declarat Horia Gustă, președinte, Consiliul Director, Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF), citat de hotnews.ro.

„Ne confruntăm cu această modificare: Dacă înainte teoria spunea că atunci când piețele de acțiuni scad, cele de obligațiuni cresc, iată că astăzi lucrurile nu mai arată așa. Cea mai mare problemă pe care o văd eu astăzi este aceea a inflației, la care cred că există o singură soluție. Banii să nu mai stea, așa mulți, în bănci”, a spus Gustă, la o conferință Profit TV. În același timp, spune el, teoria că, atunci când dobânzile cresc, acțiunile scad nu s-a prea adeverit.

„Nu putem vedea astăzi o corelație directă între scăderea ușoară a bursei de la începutul anului și creșterea sensibilă a dobânzilor. Astăzi, pe lângă acest context economic, să nu uităm că la granița Românei și Europei este un război cu implicații economice în toată lumea, din perspectiva sancțiunilor și a fluxurilor de mărfuri care se pare că nu vor mai veni, cel puțin în perioada următoare”, a mai afirmat el.

„Nu văd altă soluție astăzi la inflația de 10%, decât acțiunile și fondurile de acțiuni”, a precizat Gustă. El a adăugat că le recomanda cunoscuților să se îndrepte către acțiuni ale căror emitenți sunt în viața reală: ne uităm la Petrom, Banca Transilvania, BRD, Erste. Există emitenți, furnizori de energie, producători de energie a căror cifră de afaceri cu siguranță va crește ca urmare a inflației.

Citit 1442 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.