Două milioane de români au conturi în Spațiul Privat Virtual

Două milioane de români au conturi în Spațiul Privat Virtual
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Două milioane de contribuabili sunt înregistrați în Spațiul Privat Virtual (SPV), un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia se pot depune electronic declarații sau cereri, solicita documente sau verifica situația fiscală proprie etc., informează ANAF.

Începând cu 1 martie 2022, înregistrarea în SPV a devenit obligatorie pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfășoară activități economice într-o formă de activitate autorizată.

Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale.

Persoanele fizice sau juridice care dețin certificate digitale calificate pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora. Persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă.

Citit 784 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.