Titluri Tezaur la dobânzi-record

Titluri Tezaur la dobânzi-record
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Începând de joi, 2 iunie, gălățenii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,2% și 7,8%, potrivit Ministerului Finanțelor, cele mai mari din acest an. Pentru comparație, titlurile Tezaur oferite în luna mai au oferit dobânzi anuale de 5,5% și 6,15%, la maturități de 1 și 3 ani.

Titlurile de stat Tezaur au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. Ele pot fi cumpărate, în perioada 2-28 iunie, prin trei modalități: online (numai prin Spațiul Privat Virtual), de la unitățile Trezoreriei Statului și prin subunitățile din urban și rural ale Poștei Române.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Citit 1865 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 07:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.