Două firme din Galați, printre cei mai puternici constructori români

Două firme din Galați, printre cei mai puternici constructori români
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Un clasament realizat recent de Economedia, pe baza rezultatelor financiare furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, arată că primii zece constructori din România au realizat împreună, în anul 2021, afaceri de 8,82 miliarde de lei.

Conform sursei citate, liderul pieței construcțiilor în 2021 a fost Spedition UMB, cu o cifră de afaceri de 1,32 miliarde de lei și un profit de 29 de milioane de lei. De altfel, cele trei firme ale grupului UMB (Spedition UMB, Tehnostrade și Sa&Pe Construct), controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, ocupă trei dintre primele patru locuri ale topului național. Între ele, pe locul doi, și-au făcut loc italienii de la WeBuild (fosta Astaldi), cu o cifră de afaceri de 1,3 miliarde lei. Atât grupul UMB, cât și italienii de la WeBuild au lucrări în zona Galațiului. UMB construiește Drumul Expres Brăila – Galați, iar italienii fac drumurile de acces la podul peste Dunăre dintre Brăila și Tulcea.

În Top 100 realizat pe baza cifrelor furnizate de Registrul Comerțului se regăsesc, în prima treime, și două firme de construcții din Galați.

Arcada Company SA, având ca obiect de activitate „Construcția de poduri și tuneluri”, este pe locul 18, cu o cifră de afaceri netă de aproximativ 329 de milioane de lei. Printre cele mai recente lucrări contractate de Arcada se numără cele de la infrastructura feroviară din Portul Constanța, dar și de modernizare în stațiile Fetești și Ciulnița, ambele semnate cu CFR SA.

Cea de-a doua firmă gălățeană din topul național al constructorilor este Tancrad SRL („Lucrări de construcții drumuri și autostrăzi”), cu o cifră de afaceri netă de 290 de milioane de lei în anul 2021. Tancrad este implicată în marea majoritate a lucrărilor de modernizare sau reabilitare din municipiul Galați, și nu numai.

Citit 9990 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.