Când e vorba de economii, încurcată e socoteala

Când e vorba de economii, încurcată e socoteala
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Numărul românilor care reuşesc să economisească o sumă cuprinsă între 20 şi 50 la sută din venit, în fiecare lună, a crescut cu 35,4 la sută anul acesta comparativ cu 2022, potrivit unui sondaj comandat de International Personal Finance (IPF).

În acelaşi timp, jumătate din populaţie nu reuşeşte să pună deoparte decât o sumă mică de bani, la fel ca anul precedent, iar 34 la sută dintre români nu au făcut nicio economie în ultimele 12 luni.

Creşterea numărului celor care au declarat că reuşesc să facă economii vine pe fondul îmbunătăţirii generale a percepţiei oamenilor asupra situaţiei lor financiare din ultimele 12 luni: aproape 25 la sută dintre respondenţi au declarat că sunt într-o poziţie financiară mai bună acum decât anul trecut, cu cea mai mare creştere în rândul adulţilor până în 54 de ani, iar 50 la sută au declarat că situaţia lor a rămas aceeaşi. Pentru o pătrime dintre români, percepţia cu privire la situaţia financiară s-a degradat în ultimul an.

În același timp, perioada inflaţionistă pe care o traversăm continuă să pună presiune pe bugetele personale şi familiale, cheltuielile neprevăzute fiind adesea mai greu de gestionat.

Citit 853 ori Ultima modificare Miercuri, 02 August 2023 10:44

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 02 August 2023 10:54
    5.13.200.***
    Pentru prima linie din articol... fireste au crescut bugetarii! Cum sa scrii asa articol FALS!??? Este la comanda cred!
    Cinci zeci la suta dintre romani cred ca andreeea si tasta esc.. mananca rahat turcesc cu gust de trandafiri! Andreea ai legatura se f..... microfonul.... JALE!

    Cand ma uit...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.