Mai mulţi şoferi băuți și drogați, depistați într-o singură zi

Mai mulţi şoferi băuți și drogați, depistați într-o singură zi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive, trei bărbați au condus autoturisme pe drumurile publice și au fost prinşi de oamenii legii.

Prima dată, în plasa oamenilor legii a picat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galați. Acesta a fost descoperit de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, în cursul nopții de 2-3 septembrie, în jurul orei 00,15, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242, în interiorul localității Fârțănești, județul Galați, sub influența substanțelor psihoactive. „La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoare pozitivă la consumul de metamfetamină”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, agent șef principal Ciprian Stoica. Un alt gălățean, un mătcaş de 22 de ani, a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca, la volanul unui autoturism cu care se deplasa prin comună, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în jurul orei 00,30, fiind sub influența băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, polițiștii au mai stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Cea de-a treia persoană, un bărbat, cu vârsta de 65 de ani, tot din comuna Matca, a fost depistată de polițiștii aceleiaşi secţii, conducând un autoturism pe strada Ion Creangă, duminică, în jurul orei 16,30, deşi băuse bine înainte, testarea cu aparatul Drager scoţând la iveală valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Toți cei trei conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolului, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în primul și cel de-al treilea caz. În ceea ce privește depistarea tânărului de 22 de ani, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a mai spus agent șef principal Ciprian Stoica.

Citit 4256 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2023 19:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.