Constructorii gălăţeni strâng rândurile

Constructorii gălăţeni strâng rândurile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patronatul Societăţilor din Construcţii îndeamnă firmele de profil să se organizeze într-o filială care să le reprezinte interesele *

Într-o perioadă în care industria construcţiilor este puternic afectată de criza economică, Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC), afiliat UGIR, îndeamnă firmele de profil să strângă rândurile pentru ca, printr-o formă de colaborare mai eficientă, să reuşească să-şi susţină interesele în mediul economic.

În acest sens, PSC a organizat, ieri, la Galaţi o întâlnire cu reprezentanţi ai firmelor de construcţii, acţiune ce face parte dintr-un ciclu de zece conferinţe organizate la nivel naţional dedicate problemelor constructorilor.

„Noi am iniţiat un program de dezvoltare şi promovare pentru revigorarea ramurii construcţiilor. În această perioadă dificilă pentru toată lumea, singura şansă de a ne face auziţi este de a ne cristaliza forţele şi, prin urmare, PSC face acest demers de a fi mai prezent în ţară pentru a susţine organizarea de filiale care să reprezinte corect breasla la nivel naţional, cu toate particularităţile ei, să nu existe diferenţe sau rupturi între teritoriu şi centru”, a declarat prim-vicepreşedintele PSC, Răzvan Niculescu Aron.

La rândul său, preşedintele UGIR Galaţi, Sergiu Porumboiu, a precizat că este necesară „o trezire” a agenţilor economici. „Ne interesează firmele vii. Şi să vedem şi o parte favorabilă a acestei crize: ajută la decantare – cine se sperie sau a urmărit o afacere speculativă îşi ia tălpăşiţa şi pleacă şi mănâncă banii pe care i-a făcut”.

„Pe ceilalţi, care vor să reziste pe piaţă, criza îi forţează să ia nişte măsuri, să-şi eficientizeze activitatea. Nevoia te învaţă să te descurci, iar organizarea într-o asociaţie patronală este un pas în acest sens, iar noi vom susţine demersul PSC”.

Pe lângă invitaţia adresată firmelor din construcţii de a se organiza sub forma unei filiale patronale, PSC a precizat că doreşte să se implice şi într-o atragere mai eficientă a fondurilor europene.

„Dorim să atragem aceste fonduri nu numai pentru activitatea societăţilor comerciale, ci şi pentru pregătirea forţei de muncă în domeniu, o dovadă că patronatele se preocupă şi de factorul social”.

„De asemenea, dorim să iniţiem o dezbatere pe tema OUG nr.69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentală, ordonanţă care, din lipsa fondurilor, nu este funcţională în forma actuală”, a arătat şi vicepreşedintele PSC, Tiberiu Andrioaiei.

În ce măsură constructorii gălăţeni vor reuşi să pună piatra de temelie a unei colaborări la nivel patronal, urmează să vedem. În primăvară se va face o evaluare a situaţiei, moment în care se speră că se va putea vorbi de o filială a PSC şi la Galaţi.

Citit 693 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.