Banii, căldura şi subvenţia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi admite că pune în pericol alimentarea cu energie termică a oraşului Iulian Aramă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Electrocentrale, susţine că blocarea contului escrow al Apaterm respectă legea.

Aramă spune că măsura a fost luată în conformitate cu OG 36, care prevede că subvenţia pentru combustibil se varsă în proporţie de sută la sută către producătorul de energie.

Democrat-liberalul afirmă că de-a lungul anului Ministerul Administraţiei a virat în contul municipalităţii un total de 94 de miliarde de lei vechi, dar au ajuns în contul Electrocentrale doar 66 de miliarde, adică 71 la sută şi nu întreaga sumă.

Potrivit lui Aramă, la începutul anului 2010, datoria Apaterm faţă de Electrocentrale se situa la 1.990 de miliarde, iar azi este de 2.050 de miliarde, fără penalităţi.

Tot politicianul afirmă că Apaterm achită în prezent contravaloarea energiei termice livrate în decembrie 2007. Concluzia lui Aramă: management defectuos la Apaterm.

Deşi nu a ştiut să ne spună ce sumă era în cont atunci când acesta a fost blocat şi nici din ce surse este alimentat, Aramă susţine că, de la blocaj, în cont nu a mai intrat niciun leu:

„Deci e clar că banii Apaterm se duc în altă parte. Nimeni nu mă poate convinge că societatea Apaterm nu a mai încasat de atunci niciun ban. Încă nu ştiu cum funcţionează din punct de vedere al gestionării banilor”, spune Aramă, dând peste cap toată teoria de mai sus.

„Cetăţeanul de rând este împovărat de costuri cu încălzirea şi apa caldă nejustificat de mari, care printr-un management de calitate pot fi cu mult diminuate”, declară Iulian Aramă, ca şi cum costurile acestea nu ar fi aprobate de către ANRE!

În viziunea democrat-liberalului, una dintre soluţii de reducere a costurilor, care depinde de voinţa politică, ar fi unificarea societăţilor Apaterm şi Electrocentrale. Sub umbrela cui?, am întreba noi…

Citit 742 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.