GFR va deschide un terminal de cereale în Suceava

GFR va deschide un terminal de cereale în Suceava
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Grupul Feroviar Român (GFR), transportatorul din cadrul Grampet Group, controlat de oamenii de afaceri gălățeni Gruia Stoica și Vasile Didilă, va deschide un terminal de transbordare a cerealelor ucrainene în apropierea stației Dornești, din județul Suceava.

Potrivit lui Victor Gurdiș, reprezentantul GFR, citat de agrointel.ro, într-o singură zi vor putea fi procesate patru trenuri cu marfă. Aceste facilități fac parte dintr-un efort mai amplu de gestionare a exporturilor de produse agricole din Ucraina. Deschiderea terminalului de la Dornești a fost anunțată, în cursul lunii ianuarie, după o întâlnire între reprezentanții GFR, ai Căilor Ferate Ucrainene și ai unor transportatori români și din Republica Moldova.

Terminalul de cereale ar trebui să fie operațional în luna februarie. Se presupune că va putea procesa, o dată la șase ore, un tren pe un ecartament larg, de "tip rusesc". În acest fel, vor putea fi procesate patru trenuri pe zi. După cum s-a raportat anterior, transferul de mărfuri prin trecerea Vadul-Siret-Dornești a crescut anul trecut cu 42 la sută.

În acest context, mai amintim faptul că, pe fondul protestelor fermierilor, autoritățile române au anunțat recent că vor rămâne în continuare solidare cu Ucraina și va fi asigurat tranzitul ucrainean de cereale, însă vor fi luate măsuri ca astfel de mărfuri să nu mai rămână pe teritoriul țării noastre.

Citit 1788 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2024 12:40

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Miercuri, 07 Februarie 2024 08:44
    82.79.117.***
    Pai cum a ramas cu calea ferata ecartament larg de la Galati? Parca era fffff urgenta si ffff necesara. Se mai foloseste? Cat s-a folosit?
    3
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.