Obligația înregistrării în Spațiul Privat Virtual

Obligația înregistrării în Spațiul Privat Virtual
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați reamintește faptul că persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (II) şi întreprinderi familiale (IF) sunt obligate să transmită organului fiscal cererile, înscrisurile sau orice alte documente doar prin Spaţiul Privat Virtual (SPV) și recomandă acestora să se înregistreze în SPV.

În situația în care contribuabilii vizați nu își îndeplinesc obligația comunicării prin Spaţiul Privat Virtual a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, acestea nu vor fi luate în considerare.

Mai mult, așa cum rezultă din Ghidul privind utilizarea Sistemului e-Factura, pentru utilizarea și accesarea sistemului RO e-Factura operatorii economici trebuie să fie înregistrați în Spațiul Privat Virtual (SPV). Informații de interes referitoare la sistemul național privind factura electronică sunt disponibile pe site-ul ANAF în secțiunea Despre ANAF/ Strategii ANAF/ Proiecte de digitalizare/ E-Factura unde puteți consulta și Ghidul privind utilizarea Sistemului e-Factura.

Persoanele juridice, entităţile fără personalitate juridică, PFA, II, IF se înregistrează ca utilizator SPV în baza unui certificat digital calificat, emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat în condiţiile Legii 455/2001. Pentru înregistrarea în SPV, se completează online un formular disponibil pe site-ul ANAF în secţiunea Servicii online/ Înregistrare utilizatori/ Spaţiul Privat Virtual.

Citit 1502 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2024 11:46