Amenzi importante date de Consiliul Concurenței, în 2023

Amenzi importante date de Consiliul Concurenței, în 2023
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Anul trecut, Consiliul Concurenței a finalizat 14 investigații privind încălcarea Legii concurenței, aplicând amenzi în valoare totală de 32,1 milioane euro, din care 77% reprezintă sancțiuni aplicate pentru înțelegeri între companii.

Una dintre cele mai importante amenzi a fost cea de 25 milioane euro pentru SEROM, Dante International, Altex România și Flanco Retail, pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile. Cu aproximativ 4,1 milioane euro au fost amendate companiile Dataware Consulting, Kontron Services Romania și Tema Energy, pentru participarea cu oferte trucate la licitația organizată de Ministerul Afacerilor Interne pentru realizarea centrului de furnizare de servicii electronice.

O altă amendă importantă, de 2,9 milioane euro, a fost aplicată pentru companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate, parte din grupul francez Lactalis, pentru că au refuzat să ofere acces la unele informații în timpul inspecțiilor inopinate derulate în cadrul investigației privind posibile înțelegeri de stabilire a prețurilor pe piața producției și comercializării de unt.

Citit 991 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2024 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.