Cererile de plată pe 2024, amânate

Cererile de plată pe 2024, amânate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată 2024 se amână cu cel puţin două săptămâni, timp în care se  aşteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiţionalitatea pentru GAEC 7 şi GAEC 8 (referitoare la aplicarea unor standarde privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor - n.r.), acestea urmând să fie preluate și în legislația națională, informează joi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Reprezentanţii APIA susţin că amânarea startului Campaniei de primire a Cererilor de Plată va fi de cel puţin două săptămâni, în funcție de calendarul legislativ.

"Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăţi în avans pentru anul de cerere în curs, care va începe la data de 16 octombrie 2024", a declarat directorul general al APIA, Cornel Turcescu.

Conform instituţiei, APIA a pus la dispoziţia fermierilor români aplicaţia IPA Online, prin care aceştia pot face modificări/ actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, fără a avea posibilitatea de a închide cererile şi a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024.

Citit 1040 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2024 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.