Promovarea negocierilor colective în IMM-urile gălățene, la final

Promovarea negocierilor colective în IMM-urile gălățene, la final
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a desfășurat, pe parcursul lunii februarie, la fel ca toate inspectoratele de muncă din țară, o campanie de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii. În cadrul acestei campanii, la sediul ITM Galați au avut loc trei sesiuni de informare și conștientizare, la care au participat 64 de reprezentanți ai IMM-urilor, din toate domeniile de activitate, precum și unul al Patronatului IMM-urilor Galați.

"Aceste acțiuni a fost interactive: inspectorii de muncă au prezentat modificările legislative referitoare la negocierile colective și au răspuns la întrebările adresate de participanți, oferindu-le lămuriri specifice domeniilor de activitate ale acestora. Participanții au solicitat și informații referitoare la obligațiile legale ale angajatorilor privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați. ITM Galați le-a distribuit participanților la sesiunile de informare și conștientizare câte o broșură elaborată de inspectorat care conține obiectivele și motivarea campaniei, precum și informații privind drepturi individuale şi colective ale angajaţilor şi angajatorilor", se afirmă într-un comunicat remis de ITM Galați.

De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate la angajatorii din întreprinderile mici și mijlocii, inspectorii de muncă au prezentat modificările legislative referitoare la negocierile colective în fața a 14 angajatori și 62 de salariați.

Conform Legii 367/2022 privind dialogul social, negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin zece lucrători, iar inițiativa poate aparține oricăruia dintre partenerii sociali.

Citit 824 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.