Criterii pentru monitorizarea companiilor de stat

Criterii pentru monitorizarea companiilor de stat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliile de administraţie din companiile de stat monitorizate pe baza unor indicatori de performanţă vor deveni profesioniste, aspect care se va reflecta în rezultatele financiare, în creşterea veniturilor statului, consideră gălățeanul Florin Spătaru, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

"Dacă ne referim strict la OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - n.r.), una dintre măsurile pe care le-am luat a fost înfiinţarea Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP). Mă aştept ca, în perioada următoare, managementul sau Consiliile de administraţie din companiile de stat să devină profesioniste, pe baza unor indicatori de performanţă, aspect ce se va observa atât în rezultatele financiare, cât şi în creşterea veniturilor statului. O următoare etapă ar trebui să fie, din punctul meu de vedere, această capitalizare sau ieşire pe piaţă, fie că vorbim de privatizare sau de emiterea unor bonduri care să ducă la îndeplinirea unor obiective mari", a menţionat Florin-Marian Spătaru, la "Forumul Investitorilor - 2024: Provocările şi oportunităţile anului", organizat de Ziarul Bursa.

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice funcţionează în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului.

Citit 1338 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2024 11:03

1 comentariu

  • postat de Ciocofleandra
    Joi, 21 Martie 2024 15:27
    213.233.114.***
    Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) - o altă vacă de muls de la stat!
    Ce înseamnă să fii consilier de stat, cu smartphone deștept și notebook performant ! Oare știe să le folosească?
    1
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.